Checuri

Tort de ciocolată fără mixer și bătaie de cap. O rețetă simplă din produsele simple și la îndemână

 

 

Cât poţi păstra CARNEA la congelator până să se strice

 

Ingrediente:

160 g făină de grâu cernută
10 g praf de copt
50 g de pudră de cacao bună (neîndulcită)
100 g zahăr
8 g zahăr vanilat

1 ou mare
Un vârf de cuțit de sare
180 ml de lapte
100 ml ulei de floarea soarelui inodor

Decor:

40 g ciocolată neagră și 40 g ciocolată albă (pentru model)

 

Mod de preparare:

Tapetați tava cu hârtie de copt siliconic – prăjitura gata va ieși ușor. Eu am o tavă ceramică de 16×24 cm.

Într-un bol adânc, combinați: făina, praful de copt, pudra de cacao, zahărul și zahărul vanilat. Cerneți făina și cacaoa (pentru a evita cocoloașele).

Tort de ciocolată fără mixer și bătaie de cap. O rețetă simplă din produsele disponibile

Într-un bol separat, bateți ușor oul cu sare, apoi adăugați laptele și uleiul.

Tort de ciocolată fără mixer și bătaie de cap. O rețetă simplă din produsele disponibile

Turnați treptat amestecul lichid peste cel uscat, amestecând ușor cu un tel.

 

Tort de ciocolată fără mixer și bătaie de cap. O rețetă simplă din produsele disponibile

Nu amestecați aluatul mai mult decât este necesar: imediat ce cocoloașele dispar, opriți-l.

Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni groase.

Turnați aluatul în forma pregătită, nivelați-o.

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 35 de minute.

Tort de ciocolată fără mixer și bătaie de cap. O rețetă simplă din produsele disponibile

Puteți verifica dacă este gata cu o scobitoare de lemn; aceasta ar trebui să iasă uscată.

Tort de ciocolată fără mixer și bătaie de cap. O rețetă simplă din produsele disponibile

În timp ce prăjitura se răcește, topiți două tipuri de ciocolată într-o baie de apă.

Turnați ciocolata neagră și albă în pungi în formă de con (sau o pungă densă obișnuită – tăiați vârful cu o foarfecă înainte de lucru).

Aplicați dungi haotice pe prăjitură – nu vă fie teamă să experimentați cu modele, acest lucru va da prăjiturii dvs. un farmec și o individualitate aparte.

Tort de ciocolată fără mixer și bătaie de cap. O rețetă simplă din produsele disponibile

Puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 30 de minute pentru a permite ciocolatei să se întărească.

 

Poftă bună!

 

Sursa: https://zhyttia.com.ua/shokoladnyy-pyrih-bez-miksera-ta-klopotu-prostyy-retsept-z-dostupnyh-produktiv/