
Ingrediente:
160 g făină de grâu cernută
10 g praf de copt
50 g de pudră de cacao bună (neîndulcită)
100 g zahăr
8 g zahăr vanilat
1 ou mare
Un vârf de cuțit de sare
180 ml de lapte
100 ml ulei de floarea soarelui inodor
Decor:
40 g ciocolată neagră și 40 g ciocolată albă (pentru model)
Mod de preparare:
Tapetați tava cu hârtie de copt siliconic – prăjitura gata va ieși ușor. Eu am o tavă ceramică de 16×24 cm.
Într-un bol adânc, combinați: făina, praful de copt, pudra de cacao, zahărul și zahărul vanilat. Cerneți făina și cacaoa (pentru a evita cocoloașele).

Într-un bol separat, bateți ușor oul cu sare, apoi adăugați laptele și uleiul.

Turnați treptat amestecul lichid peste cel uscat, amestecând ușor cu un tel.

Nu amestecați aluatul mai mult decât este necesar: imediat ce cocoloașele dispar, opriți-l.
Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni groase.
Turnați aluatul în forma pregătită, nivelați-o.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 35 de minute.

Puteți verifica dacă este gata cu o scobitoare de lemn; aceasta ar trebui să iasă uscată.

În timp ce prăjitura se răcește, topiți două tipuri de ciocolată într-o baie de apă.
Turnați ciocolata neagră și albă în pungi în formă de con (sau o pungă densă obișnuită – tăiați vârful cu o foarfecă înainte de lucru).
Aplicați dungi haotice pe prăjitură – nu vă fie teamă să experimentați cu modele, acest lucru va da prăjiturii dvs. un farmec și o individualitate aparte.

Puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 30 de minute pentru a permite ciocolatei să se întărească.
Poftă bună!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/shokoladnyy-pyrih-bez-miksera-ta-klopotu-prostyy-retsept-z-dostupnyh-produktiv/













