Torturi

Tort de ciocolată cu cremă delicioasă de cireșe, care este potrivit pentru orice ocazie, fie că este vorba de o aniversare, o sărbătoare sau o zi obișnuită

 

 

Tort de ciocolată cu cremă delicioasă de cireșe, care este potrivit pentru orice ocazie, fie că este vorba de o aniversare, o sărbătoare sau o zi obișnuită

Ingrediente:

Aluat:

330 g făină;
60 g de pudră de cacao;
15 g praf de copt;
6 ouă de mărime medie;
1 vârf de cuțit de sare;

16 g zahăr vanilat;
270 g zahăr pudră;
150 ml lapte (la temperatura camerei);
150 g de unt topit;

 Cremă:

750 g cireșe congelate sau proaspete (fără sâmburi);
200 g zahăr pudră;
1 sticlă (2 ml) de esență de rom (opțional);
250 g de unt moale;
380-395 g lapte condensat;
100 ml de suc de cireșe;

Glazură:

70-100 g de miez de nucă tocat mărunt;
100 g de ciocolată topită;
1 lingură de ulei de floarea soarelui (fără miros).
Diametrul vasului nostru de copt este de 24 cm.

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cu pudra de cacao și praful de copt.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

2. Spargeți ouăle într-un bol adânc și bateți-le cu un praf de sare și zahăr vanilat până devin pufoase.

După aceea, adăugați zahăr pudră în mai multe tranșe și continuați să bateți cu un mixer până obțineți un amestec albicios – timp de 3-4 minute.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

3. Apoi, adăugați untul topit (nu fierbinte) și laptele, amestecând. Trebuie doar să le amesteci.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

4. Cerneți amestecul de ingrediente uscate într-un bol și amestecați cu un mixer până când aluatul este omogen și fără cocoloașe.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

5. Turnați aluatul rezultat într-o formă tapetată cu folie de aluminiu sau hârtie de copt.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

6. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 175°C timp de 45-50 de minute. Verificați disponibilitatea cu o scobitoare.

Apoi scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

7. Pregătiți crema: puneți cireșele congelate și fără sâmburi într-o cratiță. Adăugați zahărul pudră și esența de rom și amestecați.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

Sfat: Dacă doriți, în loc de esență de rom, puteți adăuga 2 linguri de brandy sau 1 linguriță de pudră de scorțișoară.

8. Puneți tigaia pe foc. Aduceți cireșele la fierbere, apoi luați-le de pe foc și strecurați-le printr-o sită. Lăsați cireșele și sucul să se răcească la temperatura camerei.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

9. Bateți untul moale cu un mixer până devine pufos. Apoi adăugați laptele condensat și sucul de cireșe și continuați să bateți frișca până devine omogenă.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

10. După ce s-a răcit complet, tăiați prăjitura în trei cercuri. Tăiați firimitura din mijlocul prăjiturii medii. Marginea rezultată ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 2,5 cm.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

11. Asamblați tortul: întindeți o cantitate mică de cremă pe fundul tortului și așezați inelul de tort deasupra.

După aceea, tăiați carnea tăiată în cuburi de 1-1,5 cm. Amestecă și smântâna rămasă cu cireșele scurse.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

12. Adăugați 2/3 din cuburile de sus în cremă și amestecați. Și transformați cuburile rămase în firimituri și umeziți-le cu o cantitate mică de suc de cireșe.

Puneți-le în cremă și amestecați.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

13. Umeziți ușor marginea inelului de pe prăjitură cu suc de cireșe, apoi adăugați crema și întindeți uniform.

Așezați al treilea blat deasupra. Faceți câteva scobitori în el și umeziți-le din abundență cu suc de cireșe.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

14. Așezați un inel detașabil (opțional) în jurul prăjiturii și puneți-o la frigider pentru a se răci timp de 3-4 ore.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

15. Preparați glazura: combinați ciocolata topită cu uleiul.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

16. Scoateți prăjitura din frigider și acoperiți-o cu glazura rezultată. Presărați-l cu nuci tocate.

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

17. Tortul este gata! Distribuie și bucură-te!

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

Vă dorim o poftă plăcută alături de cei dragi!

Tort de ciocolată cu cremă de cireșe: potrivit pentru orice ocazie

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://zhyttia.com.ua/shokoladnyy-tort-z-vyshnevym-kremom-pidhodyt-dlya-bud-yakoho-vypadku/