Ingrediente:
Aluat:
330 g făină;
60 g de pudră de cacao;
15 g praf de copt;
6 ouă de mărime medie;
1 vârf de cuțit de sare;
16 g zahăr vanilat;
270 g zahăr pudră;
150 ml lapte (la temperatura camerei);
150 g de unt topit;
Cremă:
750 g cireșe congelate sau proaspete (fără sâmburi);
200 g zahăr pudră;
1 sticlă (2 ml) de esență de rom (opțional);
250 g de unt moale;
380-395 g lapte condensat;
100 ml de suc de cireșe;
Glazură:
70-100 g de miez de nucă tocat mărunt;
100 g de ciocolată topită;
1 lingură de ulei de floarea soarelui (fără miros).
Diametrul vasului nostru de copt este de 24 cm.
Mod de preparare:
1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cu pudra de cacao și praful de copt.
2. Spargeți ouăle într-un bol adânc și bateți-le cu un praf de sare și zahăr vanilat până devin pufoase.
După aceea, adăugați zahăr pudră în mai multe tranșe și continuați să bateți cu un mixer până obțineți un amestec albicios – timp de 3-4 minute.
3. Apoi, adăugați untul topit (nu fierbinte) și laptele, amestecând. Trebuie doar să le amesteci.
4. Cerneți amestecul de ingrediente uscate într-un bol și amestecați cu un mixer până când aluatul este omogen și fără cocoloașe.
5. Turnați aluatul rezultat într-o formă tapetată cu folie de aluminiu sau hârtie de copt.
6. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 175°C timp de 45-50 de minute. Verificați disponibilitatea cu o scobitoare.
Apoi scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.
7. Pregătiți crema: puneți cireșele congelate și fără sâmburi într-o cratiță. Adăugați zahărul pudră și esența de rom și amestecați.
Sfat: Dacă doriți, în loc de esență de rom, puteți adăuga 2 linguri de brandy sau 1 linguriță de pudră de scorțișoară.
8. Puneți tigaia pe foc. Aduceți cireșele la fierbere, apoi luați-le de pe foc și strecurați-le printr-o sită. Lăsați cireșele și sucul să se răcească la temperatura camerei.
9. Bateți untul moale cu un mixer până devine pufos. Apoi adăugați laptele condensat și sucul de cireșe și continuați să bateți frișca până devine omogenă.
10. După ce s-a răcit complet, tăiați prăjitura în trei cercuri. Tăiați firimitura din mijlocul prăjiturii medii. Marginea rezultată ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 2,5 cm.
11. Asamblați tortul: întindeți o cantitate mică de cremă pe fundul tortului și așezați inelul de tort deasupra.
După aceea, tăiați carnea tăiată în cuburi de 1-1,5 cm. Amestecă și smântâna rămasă cu cireșele scurse.
12. Adăugați 2/3 din cuburile de sus în cremă și amestecați. Și transformați cuburile rămase în firimituri și umeziți-le cu o cantitate mică de suc de cireșe.
Puneți-le în cremă și amestecați.
13. Umeziți ușor marginea inelului de pe prăjitură cu suc de cireșe, apoi adăugați crema și întindeți uniform.
Așezați al treilea blat deasupra. Faceți câteva scobitori în el și umeziți-le din abundență cu suc de cireșe.
14. Așezați un inel detașabil (opțional) în jurul prăjiturii și puneți-o la frigider pentru a se răci timp de 3-4 ore.
15. Preparați glazura: combinați ciocolata topită cu uleiul.
16. Scoateți prăjitura din frigider și acoperiți-o cu glazura rezultată. Presărați-l cu nuci tocate.
17. Tortul este gata! Distribuie și bucură-te!
Vă dorim o poftă plăcută alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/shokoladnyy-tort-z-vyshnevym-kremom-pidhodyt-dlya-bud-yakoho-vypadku/