
Ingrediente:
ouă – 4 buc.;
zahăr – 200 g;
nuci măcinate – 130 g;
făină – 130 g;
unt – 50 g;
praf de copt – 1 lingură;
zahăr vanilat – 10 g.
cremă:
lapte condensat – 360 g;
unt – 200 g;
cacao.
Mod de preparare:
Spargeți ouăle într-un bol, adăugați sarea și zahărul, bateți până devin pufoase.
Turnați zahărul vanilat și praful de copt în amestecul de ouă, adăugați untul.
Turnați făina în amestec și frământați un aluat gros. Turnați nucile tocate în aluat, amestecați.
Puneți jumătate din aluat într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți pandișpanul la 180 de grade timp de 15-17 minute. Coaceți a doua jumătate a aluatului în același mod.

Pentru cremă, bateți untul și laptele condensat, adăugați zahăr vanilat după gust.
Împărțiți biscuiții în mai multe straturi, ar trebui să obțineți 4 straturi în total.
Ungeți fiecare strat cu cremă și așezați-le unul peste altul.

Lăsați prăjitura pe masă, sub un recipient adânc, timp de 8 ore.

După 8 ore, întindeți crema rămasă pe partea de sus a tortului.
Dacă doriți, puteți decora părțile laterale ale tortului cu nuci tocate.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tort-baku-z-80-h-hotuetsya-prostishe-nizh-zdaetsya/












