Torturi

Tort cu nuci, desertul cu un gust și o aromă bogată este o adevărată capodoperă a anilor ’80: Mai ușor de făcut decât pare

 

 

Tort cu nuci, desertul cu un gust și o aromă bogată este o adevărată capodoperă a anilor ’80: Mai ușor de făcut decât pare

 

Ingrediente:

ouă – 4 buc.;
zahăr – 200 g;
nuci măcinate – 130 g;
făină – 130 g;
unt – 50 g;
praf de copt – 1 lingură;
zahăr vanilat – 10 g.

cremă:

lapte condensat – 360 g;
unt – 200 g;
cacao.

 

Mod de preparare:

Spargeți ouăle într-un bol, adăugați sarea și zahărul, bateți până devin pufoase.

Turnați zahărul vanilat și praful de copt în amestecul de ouă, adăugați untul.

Turnați făina în amestec și frământați un aluat gros. Turnați nucile tocate în aluat, amestecați.

Puneți jumătate din aluat într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți pandișpanul la 180 de grade timp de 15-17 minute. Coaceți a doua jumătate a aluatului în același mod.

Tort Baku din anii '80: Mai ușor de făcut decât pare

Pentru cremă, bateți untul și laptele condensat, adăugați zahăr vanilat după gust.

Împărțiți biscuiții în mai multe straturi, ar trebui să obțineți 4 straturi în total.

Ungeți fiecare strat cu cremă și așezați-le unul peste altul.

Tort Baku din anii '80: Mai ușor de făcut decât pare

Lăsați prăjitura pe masă, sub un recipient adânc, timp de 8 ore.

Tort Baku din anii '80: Mai ușor de făcut decât pare

După 8 ore, întindeți crema rămasă pe partea de sus a tortului.

Dacă doriți, puteți decora părțile laterale ale tortului cu nuci tocate.

Tort Baku din anii '80

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tort-baku-z-80-h-hotuetsya-prostishe-nizh-zdaetsya/