
Ingrediente:
Blat alb:
- Ouă – 4 buc.
- Zahăr – 100 g
- Ulei vegetal – 30 ml
- Făină – 130 g
- Praf de copt – 0,5 lingurițe.
Blat ciocolată:
- Ouă – 4 buc.
- Zahăr – 180 g
- Ulei vegetal – 30 ml
- Făină – 100 g
- Cacao – 30 g
- Praf de copt – 0,5 lingurițe.
Cremă:
- Smântână 33% – 400 ml
- Zahăr – 100-120 g
- Brânză de vaci, crema de branza
Mod de preparare:
Bateți albușurile de ou până se întăresc, apoi adăugați zahărul. Continuați să bateți până se albesc, apoi adăugați uleiul.
Adăugați treptat un gălbenuș peste albuș, batând până când albușurile și gălbenușurile se combină.
Cerneți făina și praful de copt în amestecul de ouă și frământați ușor aluatul cu o spatulă de jos în sus.

Întindeți aluatul într-o tavă cu diametrul de 24 cm și coaceți-l la 170 de grade timp de 35 de minute.
În mod similar, bateți albușurile pentru al doilea pandișpan, adăugați zahărul și uleiul, apoi gălbenușurile.

Pentru al doilea pandișpan, cerneți cacao în aluat, pe lângă făină și praf de copt.
Frământați aluatul de ciocolată, puneți-l într-o formă și coaceți-l la 170 de grade timp de 35 de minute.

Împărțiți blaturile obținute în două.
Răzuiți puțină firimitură din fiecare blat deschis la culoare și închis la culoare, făcând o mică adâncitură pe întreaga suprafață.

Pentru cremă, amestecați crema cu brânza de vaci, zahărul clasic și zahărul vanilat, bateți până obțineți vârfuri tari.
Înmuiați blaturile cu lapte.
Întindeți crema pe fiecare blat în adâncitură, asamblați blatul. Asigurați-vă că alternați blaturile deschise la culoare cu cele închise la culoare.

Ungeți lateralele și partea de sus a tortului cu cremă, presărați întregul tort cu firimiturile de la tort sau faceți o decorațiune în formă de inimă ca a mea.

Lăsați prăjitura la frigider pentru câteva ore și serviți.

Poftă bună!














