Torturi

Tort Battenberg, cu marțipan, delicios, elegant – Rețetă de la bucătarii familiei regale britanice

 

 

Tort Battenberg ,cu marțipan, delicios, elegant – Rețetă de la bucătarii familiei regale britanice

 

Tortul Battenberg a fost inventat de bucătarii familiei regale britanice în 1884. Aceasta a marcat căsătoria dintre nepoata Reginei Victoria, Prințesa Victoria de Hesse, și Prințul Louis de Battenberg.

Pentru a pregăti acest tort elegant, vom avea nevoie de:

 

Ingrediente:

  • 150 grame (2/2 cană) unt nesărat, înmuiat
  • 150 grame (3/4) zahăr pudră
  • 3 ouă bătute
  • 1 linguriță extract de vanilie (esență)
  • 150 grame (1 cană) făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 2 linguri de lapte
  • Câteva picături de colorant alimentar roz
  • 100 grame (1/3 cană) dulceață de caise
  • Puțină apă
  • 250 de grame de rulou de marțipan gata preparat

 

Metoda de preparare:

1. Biscuit: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Ungeți o tavă pătrată (15 cm) cu unt pe toată suprafața, tapetați-o cu folie groasă de aluminiu pentru a acoperi fundul și împărțiți tava în două părți egale.

2. Într-un bol mare, mixați untul și zahărul, adăugând treptat ouăle, făina, praful de copt, laptele și vanilia.

După ce ai obținut un amestec omogen, transferă jumătate din el într-un alt bol, adaugă o picătură de colorant alimentar roz și amestecă bine.

3. Puneți amestecul roz rezultat pe o parte a formei pregătite, iar cealaltă culoare pe cealaltă parte.

4. Coaceți timp de 25-30 de minute, biscuitul trebuie să fie pufos. Se răcește pe un grătar. Tăiați biscuiții de ambele culori în bucăți egale, apoi pe lungime.

5. Transferați dulceața de piersici într-un bol mic, adăugați puțină apă și încălziți până devine lichidă.

6. Așezați biscuitul roz pe masă și întindeți dulceața de piersici pe o parte cu o pensulă de patiserie.

Serviți un biscuit necopt alături. Combinați cu grijă ambele părți cu mâna și ungeți deasupra cu dulceața de piersici.

7. Apoi aplicați un strat roz pe jumătatea nevopsită și invers. Întindeți din nou dulceața de piersici pe colțurile exterioare ale prăjiturii.

8. Tăiați ruloul de marțipan finit astfel încât să fie puțin mai lung decât prăjitura și înfășurați-l în jurul prăjiturii cu gem, apăsând-o.

Tăiați capetele în exces ale marțipanului și transferați prăjitura pe o farfurie, cu partea cu îmbinarea în jos.

9. Dați la frigider timp de o oră. Apăsați și serviți.

Gata, tortul regal este gata!

 

Pofta  buna!

 

 Sursa