
Ingrediente:
Orice fructe de pădure – 400 de grame
Zahăr granulat – 4 linguri
Amidon de porumb – 2 lingurițe
Suc de lămâie – 1 lingură
Aluat foietaj
Smântână (33-36%) – 350 grame
Zahăr pudră – 3 linguri
Iaurt grecesc – 250 de grame
Mod de preparare:
Puneți fructele de pădure într-o cratiță mică, adăugați zahăr granulat, turnați sucul de lămâie, adăugați amidonul de porumb și amestecați.

Puneți pe foc și gătiți, amestecând, până se îngroașă. Luați de pe foc și lăsați să se răcească.

Tăiați un cerc de 20 cm din aluatul foietaj, tăiați resturile în 4 părți.

Înțepați cercul cu o furculiță. Ungeți cu apă și presărați cu zahăr. Coaceți timp de 15-20 de minute la 200 de grade.

Apoi decupați din foietaj un cerc cu diametrul de 19 cm și tăiați-l în 9 pătrate.
Ungeți cu apă și presărați cu zahăr. Coaceți timp de 15-20 de minute la 200 de grade.

Turnați smântâna într-un recipient, adăugați zahăr pudră și bateți.

Adăugați iaurtul grecesc și bateți din nou.

Așezați cercul într-o tavă de 20 cm și ungeți-l cu jumătate din cremă.

Întindeți jumătate din umplutura de fructe de pădure și nivelați-o.

Întindeți crema rămasă și întindeți-o netezim.

Întindeți umplutura de fructe de pădure rămasă și nivelați-o.

Așezați bucățile de aluat deasupra și dați-le la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.
Poftă bună!

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/mene-y-dosi-vsi-dyakuyut-za-tsey-retsept-naysmachnishyy-tort-iz-nichoho/











