
Vom avea nevoie pentru 6 bucăți de:
Ingrediente:
Ouă – 1 buc.
Zahăr – 30 g
Zahăr vanilat – 8 g
Sare – 1/4 linguriță.
Lapte – 75 ml
Apă – 75 ml
Drojdie uscată – 5 g
Ulei de floarea soarelui – 40 ml
Făină – 350 g
Unt – 30 g
Zahăr – 50 g
Scorțișoară – 1/2 linguriță.
Ou pentru uns
Mod de preparare:
Recomand să gătiți strict conform ingredientelor specificate și să nu încălcați procesul și secvența.
Atunci totul va ieși perfect, chiar dacă nu aveți experiență. În rețetă, principalul lucru este aluatul potrivit, deoarece nu există umplutură în interiorul chiflelor. Doar puțin zahăr, unt și scorțișoară.
Începem să frământăm.
Luăm un ou la temperatura camerei și adăugăm zahăr obișnuit, vanilie și un strop de sare.
Batem toate acestea cu cel mai obișnuit tel până când granulele de zahăr se dizolvă.
Apoi turnăm lapte cu un conținut standard de grăsime de 3,2% și apă.
Laptele și apa sunt ușor calde, mai mari decât temperatura camerei, dar în niciun caz fierbinți.
Adăugați drojdia uscată cu acțiune rapidă și amestecați din nou cu un tel până când drojdia se dizolvă complet.
Apoi turnați uleiul (nu rece). Amestecați din nou cu un tel până obțineți o compoziție omogenă. Apoi începeți să adăugați făina.
Adăugați făina în trei tranșe, amestecând mai întâi cu o lingură (de fiecare dată până se omogenizează), iar apoi, după a treia tranșă, folosind mâinile.
Asigurați-vă că cerneți făina printr-o sită și nu o adăugați doar pe cea obișnuită.
Când am adăugat toată făina, începem să frământăm aluatul. Frământăm timp de 5-7 minute, nu fiți leneși. Acest lucru este important.
Frământăm și tăvălim aluatul prin ulei, astfel încât să nu se învârtă în timpul procesului de dospire.

Voi menționa că aluatul este lipicios în mâini. Dar nu este nevoie să adăugați făină. Așa ar trebui să fie.
Acoperiți aluatul cu folie alimentară și trimiteți-l într-un loc cald pentru aproximativ o oră.
În acest timp, ar trebui să crească în volum de trei ori, nu mai puțin. Nu frământați aluatul în acest proces.

După o oră, când aluatul a crescut, strângeți-l ușor și așezați-l pe masă fără a adăuga făină.
Întindeți aluatul în formă de cârnat și împărțiți-l în 6 părți egale (ați ghicit, vom avea șase chifle).
Din aceste părți formăm bile, îndoind ușor marginile în jos. Și acum trecem la sculptarea directă a chiflelor.
Acesta, prieteni, este un proces foarte drăguț și interesant.
Literalmente sub ochii voștri, cu ajutorul unor acțiuni ingenioase foarte simple, o bucată de aluat se transformă într-o chiflă adevărată.
Așadar, întindeți o bilă de aluat la dimensiunea de 20×20 cm.
Ungeți stratul cu unt topit, dar nu fierbinte, presărați cu zahăr și scorțișoară.
Am dat cantitatea totală de unt, zahăr și scorțișoară în ingrediente pentru toate cele 6 bucăți.
Începem să întindem stratul cu un sucitor.

Rulați-l, fixați marginea și împăturiți sulul în jumătate cu cusătura spre interior.
Apoi luați un cuțit și faceți o tăietură pe sulul pliat. Dar nu-l tăiați complet, ci lăsați vârful netăiat.

Desfacem sulul și tăiem inima, formând un vârf mai ascuțit cu mâinile. Aceasta ne dă faimoasa formă de coc de care avem nevoie.

Așezați chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați aluatul să se odihnească la temperatura camerei timp de 20 de minute, acoperit cu un prosop.

Așezați chiflele lejer pe tava de copt, deoarece acestea vor crește în dimensiune de aproximativ 1,5 ori în timpul perioadei de dospire.
Apoi ungeți partea de sus cu ouă bătute și introduceți-le în cuptorul preîncălzit.

Vă reamintesc din nou că nu trebuie să încălcați tehnologia de gătit și cantitatea specificată de ingrediente, chiar dacă vi se pare că ceva nu merge bine.
Coaceți chiflele la o temperatură de 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
Timpul este aproximativ, deoarece cuptorul fiecăruia este diferit, iar nivelul de rumenire dorit este, de asemenea, diferit.
Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii, altfel aluatul s-ar putea prăbuși și nu ar putea crește din nou.
Acestea sunt chiflele pe care le obținem noi. Uitați-vă cât de frumoase sunt!
În cuptor au crescut și mai mult și au căpătat dimensiunea dorită.

Chifle rozalii, foarte apetisante, moi și fragede în interior, cu o crustă ușor crocantă.
Ce altceva este necesar pentru a savura o ceașcă de ceai. Și ce minunat să bei lapte cu ele! Ei bine, exact ca pe vremuri.

Prieteni, coaceți-le neapărat. Vă vor plăcea, vă garantez. Și totul va ieși așa cum vă doriți.
Rețeta este cu adevărat cea mai bună dintre cele mai bune. Așa găteau bunicile noastre.
Și aveau cele mai corecte rețete. Produse de patiserie de lux.
Poftă bună!
Sursa:: https://zhyttia.com.ua/tsukrovi-plyushky-naykraschyy-retsept-usi-pam-yatayut-ta-lyublyat-ale-malo-hto-znae-yak-prosto-ih-hotuvaty/












