Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Terină de legume, o delicatesă perfectă pentru o masa de sărbatoare

 

 

Terină de legume, perfectă pentru o masa de sărbatoare

 

Ingrediente:

  • 300 gr amestec de legume
  • 100 g mazare
  • 1-2 mere
  • 1-2 cartofi
  • 4-5 oua fierte
  • sare si piper
  • 400g maioneza facuta in casa
  • 200 ml smantana grasa
  • 30 gr gelatina
  • zeama de la o lamaie
  • 200 ml zeama in care au fiert legumele

  

Mod de preparare:

Legumele se fireb in apa cu sare.
Cartofii se fierb in coaja,se curata si se taie cubulete.
Merele se curata de coaja,se taie cubulete si se stoarce zeama de lamaie peste ele pentru a nu oxida.

Terina din salata de boeuf

Gelatina se hidrateaza in 5-6 linguri de apa sau supa de legume.

Se topeste,avand grija sa nu fiarba.

Maineza se amesteca cu smantana,sare si piper dupa gust.Incorporam si gelatina topita.

Terina din salata de boeuf

Legumele,cartofii,merele, suc scurs de la o lamaie se amesteca toate.

Adaugam amestecul de maioneza peste ele.

Terina din salata de boeuf

Intr-o forma de chec se pune folie alimentara,se pune jumatate din amestec,asezam ouale fierte si restul de amestec.

Terina din salata de boeuf

Se acopera cu folia si se las ala rece 6-7 ore(eu am lasat peste noapte).
Se rastoarna din forma si se feliaza  in felii de 1 cm.

Terina din salata de boeuf

Pofta buna !

 

Terina din salata de boeuf

 Sursa