Checuri

„Tartă regală”: numele vorbește de la sine! Mai ușoară, mai bună si mai aromată decat crezi. Rețeta este atât de simplă încât veți fi încântați!

 

 

„Tartă regală”: numele vorbește de la sine! Mai ușoară, mai bună si mai aromată decat crezi. Rețeta este atât de simplă încât veți fi încântați!

Ingrediente:

  • prune
  • 400 g făină
  • 1 p. budincă de vanilie
  • 15 g praf de copt
  • 250 g smântână 24% (ușor caldă)
  • 1 ou
  • 50 g margarină sau unt
  • 200 g zahăr
  • margarină sau unt + pesmet (pentru formă)

Mod de preparare:

Pentru această plăcintă, am toate ingredientele la temperatura camerei. Amestec făina cu budinca de vanilie și praful de copt.

Adaug smântâna și amestec. Apoi adaug oul, untul și zahărul, amestec cu un mixer până se omogenizează.

Ung o formă cu diametrul de 28 cm cu unt și presăr cu pesmet. Turn aluatul și îl întind uniform în formă.

Acum tai prunele în sferturi și le așez cu coaja în jos pe aluat. Le coc timp de 35 de minute într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade.

Iese atât de delicios cu ceai!

Pofta buna!

 

 Sursă