
Ingrediente:
- făină 300 g;
- 150 g unt;
- zahăr 3 linguri;
- apă cu gheață 5 linguri;
- sare 1/3 linguriță
umplutură:
- caise 12-14 buc;
- petale de migdale;
- praf de praf.
Metoda de preparare:
Într-un bol, combinați făina, zahărul și sarea.
Dați untul pe răzătoare, adăugați apă cu gheață și amestecați bine cu mâinile.
Formați aluatul într-o bilă, înfășurați-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 20-30 de minute.
Întindeți aluatul pe hârtie de copt într-un cerc mare.
Tăiați caisele în jumătate și așezați-le în centru, lăsând 3-4 cm de margine.
Presărați ușor cu zahăr.
Îndoiți marginile libere ale aluatului peste umplutură, creând pliuri.
Ungeți marginile cu unt și presărați cu migdale fulgi.
Coaceți galette-ul la 180ºC timp de aproximativ 30 de minute.
Scoateți-l din cuptor pe un grătar sau pe un suport de bucătărie și presărați-l cu zahăr pudră.
Lăsați-l să se răcească puțin și savurați.
Poftă bună!











