Uncategorized

Tartă parfumată cu caise și fulgi de migdale. Te va încânta pe tine și pe cei dragi cu simplitatea, gustul și aroma ei unice

 

 

Tartă  parfumată cu caise și fulgi de migdale. Te va încânta pe tine și pe cei dragi cu simplitatea, gustul și aroma ei unice

 

Ingrediente:

  • făină 300 g;
  • 150 g unt;
  • zahăr 3 linguri;
  • apă cu gheață 5 linguri;
  • sare 1/3 linguriță 

umplutură:

  • caise 12-14 buc;
  • petale de migdale;
  • praf de praf. 

 

Metoda de preparare: 

Într-un bol, combinați făina, zahărul și sarea.

Dați untul pe răzătoare, adăugați apă cu gheață și amestecați bine cu mâinile.

Formați aluatul într-o bilă, înfășurați-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 20-30 de minute.

rețetă de galette cu caise

Întindeți aluatul pe hârtie de copt într-un cerc mare.

O reteta simpla de galette de caise

Tăiați caisele în jumătate și așezați-le în centru, lăsând 3-4 cm de margine.

Presărați ușor cu zahăr.

O rețetă parfumată de galette cu caise

Îndoiți marginile libere ale aluatului peste umplutură, creând pliuri.

Ungeți marginile cu unt și presărați cu migdale fulgi.

Rețetă rapidă de galette cu caise

Coaceți galette-ul la 180ºC timp de aproximativ 30 de minute.

Scoateți-l din cuptor pe un grătar sau pe un suport de bucătărie și presărați-l cu zahăr pudră.

Lăsați-l să se răcească puțin și savurați.

O rețetă pentru o galette parfumată cu caise

 

Poftă bună!

 

Sursă