Creme si Budinci

Tartă franțuzească din anii ’80! Rețetă dintr-un ziar vechi. Gata în 30 de minute, mâncată și mai repede

 

 

Tartă franțuzească din anii ’80! Rețetă dintr-un ziar vechi. Gata în 30 de minute, mâncată și mai repede

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 100 g unt moale
  • un praf de sare
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 180 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g smântână
  • 1 kg de prune

Cremă:

  • 350 ml de lapte
  • 50 g zahăr
  • 1 p. budincă de vanilie
  • 150 g smântână

Firimituri:

  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 150 g făină

Mod de preparare:

Aluat:

Mixez untul moale, sarea, zahărul și zahărul vanilat cu un mixer până se pufește. Adaug oul și amestec.

Cern făina și praful de copt și amestec până se omogenizează. La final adaug smântâna și amestec cu un mixer.

Tapetesc o tavă de copt cu diametrul de 26 cm cu hârtie de copt și ung marginile cu unt moale.

Întind tot aluatul. Pun jumătățile de prună deasupra, cu partea tăiată în jos. Le trimit la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Cremă:

Turnați 250 ml de lapte într-o cratiță și aduceți la fierbere.

Într-un bol separat, amestecați 100 ml de lapte cu zahărul și budinca de vanilie, turnați acest amestec în laptele clocotit.

Amestecând constant, fierbeți timp de 1 minut. Luați de pe foc, adăugați imediat smântâna și amestecați.

Transferați într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească. Scoateți prăjitura din cuptor și întindeți crema.

Firimituri:

Frec untul, zahărul și făina cu mâinile până se fac firimituri.

De asemenea, întind feliile de prune peste cremă și acum presărez cu firimituri.

Coc într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30-35 de minute.

Mai întâi răcesc prăjitura finită în tavă și apoi o pun la frigider timp de 2 ore pentru a se stabiliza. Și apoi vă puteți bucura de ea!

 Pofta buna!

 

 Sursa