Torturi

Tartă cu zmeură, incredibil de delicioasă, absolut simplu de preparat. Zmeura parfumată completează brânza cu gustul ei dulce-acrișor, strălucitor și arată foarte frumos

 

 

Tartă cu zmeură, incredibil de delicioasă, absolut simplu de preparat. Zmeura parfumată completează brânza cu gustul ei dulce-acrișor, strălucitor și arată foarte frumos

 

Ingrediente:

Aluat:

  • Ouă – 1 buc.
  • Zahăr – 3 linguri (70 g)
  • Smântână – 1 lingură (40 g)
  • Unt – 100 g
  • Făină – 300 g
  • Praf de copt – 1 linguriță (5-7) g

Umplere:

  • Brânză de vaci – 400 g
  • Ouă – 2-3 buc.
  • Smântână – 200 g
  • Zahăr – 150 g
  • Zahăr vanilat – 1 linguriță.
  • Amidon – 2 linguri.
  • Zmeură (proaspătă sau congelată) – 250-300 g

Mod de preparare:  

Aluat:

Amestec ouăle, zahărul, smântâna, untul înmuiat la temperatura camerei până obțin o masă omogenă.

Cern făina cu praful de copt. Frământ un aluat moale și elastic și îl pun la frigider pentru 20-30 de minute.

Ung forma cu unt. Distribui aluatul răcit peste formă, formând margini înalte de 5-6 cm.

Înțep tot aluatul cu o furculiță.

Umplere:

Am batut brânza de vaci, ouăle, smântâna, zahărul, zahărul vanilat și amidonul cu un mixer.

Am întins crema de brânză de vaci peste aluat și am distribuit zmeura.

Coc într-un cuptor preîncălzit la o temperatură de 170-180 de grade.

Coc timp de 40-60 de minute (poate mai mult, în funcție de cuptor). Când umplutura se întărește, înseamnă că plăcinta este gata.

Puteți afla dacă s-a întărit sau nu apăsând ușor cu degetul pe mijloc, umplutura ar trebui să revină la forma inițială.

Puteți verifica și cu un băț de lemn: nu va fi complet, dar aproape curată.

Am lăsat plăcinta finită să se răcească complet în tavă, apoi am scos tava și am transferat-o pe o farfurie.

Este recomandabil să o las să stea la frigider înainte de servire. Și această plăcintă minunată este gata!

Pofta buna!

 

Sursă