
Ingrediente:
Aluat:
- Ouă – 1 buc.
- Zahăr – 3 linguri (70 g)
- Smântână – 1 lingură (40 g)
- Unt – 100 g
- Făină – 300 g
- Praf de copt – 1 linguriță (5-7) g
Umplere:
- Brânză de vaci – 400 g
- Ouă – 2-3 buc.
- Smântână – 200 g
- Zahăr – 150 g
- Zahăr vanilat – 1 linguriță.
- Amidon – 2 linguri.
- Zmeură (proaspătă sau congelată) – 250-300 g
Mod de preparare:
Aluat:
Amestec ouăle, zahărul, smântâna, untul înmuiat la temperatura camerei până obțin o masă omogenă.
Cern făina cu praful de copt. Frământ un aluat moale și elastic și îl pun la frigider pentru 20-30 de minute.
Ung forma cu unt. Distribui aluatul răcit peste formă, formând margini înalte de 5-6 cm.
Înțep tot aluatul cu o furculiță.

Umplere:
Am batut brânza de vaci, ouăle, smântâna, zahărul, zahărul vanilat și amidonul cu un mixer.
Am întins crema de brânză de vaci peste aluat și am distribuit zmeura.
Coc într-un cuptor preîncălzit la o temperatură de 170-180 de grade.
Coc timp de 40-60 de minute (poate mai mult, în funcție de cuptor). Când umplutura se întărește, înseamnă că plăcinta este gata.
Puteți afla dacă s-a întărit sau nu apăsând ușor cu degetul pe mijloc, umplutura ar trebui să revină la forma inițială.
Puteți verifica și cu un băț de lemn: nu va fi complet, dar aproape curată.

Am lăsat plăcinta finită să se răcească complet în tavă, apoi am scos tava și am transferat-o pe o farfurie.
Este recomandabil să o las să stea la frigider înainte de servire. Și această plăcintă minunată este gata!

Pofta buna!













