Checuri

Tartă cu fulgi de ovăz, mere și banane și cu o dulceață naturală a fructelor – un desert cu conținut scăzut de calorii

 

 

Tartă cu fulgi de ovăz, mere și banane și cu o dulceață naturală a fructelor – un desert cu conținut scăzut de calorii

 

Ingrediente:

  • fulgi de ovăz – 100 g;
  • lapte – 200 ml;
  • ouă – 2 buc.;
  • sare – un vârf de cuțit;
  • vanilie – 1 linguriță;
  • banane – 2 bucăți;
  • măr – 1 buc.;
  • făină (de preferință nucă de cocos) – 50 g;
  • nuci – 30 g;
  • merișoare uscate – după gust.

 

Mod de preparare:

Toarnă laptele peste fulgii de ovăz, adaugă ouăle, sarea și vanilia și amestecă bine.

Zdrobește bananele cu o furculiță până obții o consistență fină și încorporează-le în aluat.

plăcintă cu ovăz, mere și banane, desert cu conținut scăzut de calorii

Tăiați mărul cubulețe, curățați-l de coajă și adăugați-l în amestec.

Adăugați făina cernută și amestecați bine până la omogenizare.

plăcintă cu ovăz, mere și banane, desert

Tapetați o tavă detașabilă cu diametrul de 18 cm cu hârtie de copt, umeziți-o mai întâi și mototoliți-o cu mâinile.

Turnați aluatul în tavă și presărați cu nuci și merișoare tocate.

Plăcintă cu conținut scăzut de calorii, cu ovăz, mere și banane

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute, până se rumenesc.

Se răcește înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://novyny.live/ru/recepti/pirig-z-vivsianki-iablukiv-ta-bananiv-nizkokaloriinii-desert-246794.html