
Ingrediente:
Dovlecei – 4 buc.
Ulei de floarea soarelui – 50 ml
Sare după gust
Piper negru (măcinat) – după gust
Pesmet – 2 linguri.
Ouă – 5 buc.
Chefir – 350 ml
Făină de grâu – 2 căni
Bicarbonat de sodiu – 0,5 lingurițe.
Ceapă verde – 2 legături
Roșii – 3 buc.
Brânză feta – după gust
Mod de preparare:
Tăiați dovleceii în felii groase. Turnați 30 ml de ulei peste ei, condimentați cu sare și piper, adăugați pesmetul și amestecați.
Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt, întindeți dovleceii într-un singur strat și coaceți-i timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Amestecați ouăle cu uleiul de floarea soarelui, sarea, piperul și chefirul.
Adăugați făina și bicarbonatul de sodiu în amestecul de ouă. Frământați un aluat moale și adăugați ceapa verde tocată.

Toarnă aluatul peste dovleceii fierți, întinzându-l uniform pe suprafață.
Așezați roșiile feliate subțire peste aluat. Coaceți la aceeași temperatură timp de încă 25 de minute.

Radeți brânza feta tare. Presărați peste plăcinta pregătită și introduceți-o înapoi în cuptor pentru 10 minute.

După cum puteți vedea, tehnologia de preparare a plăcintei cu dovlecei și brânză este foarte simplă.
Tăiați legumele, puneți-le într-o formă, turnați aluatul și dați-le la cuptor.
Mâncarea iese nu doar gustoasă, ci și sănătoasă.
Plăcinta cu dovlecei coaptă poate fi servită ca fel de mâncare separat sau ca aperitiv.
Poftă bună!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/zalyvnyy-pyrih-z-kabachkiv-iz-syrom-v-duhovtsi/












