
Ingrediente:
- diametrul vasului de copt 20 cm;
- brânză de vaci 400 g;
- 2 ouă;
- zahăr 50 g;
- zahăr vanilat 10 g.
- lapte condensat 100 g;
- smântână 20% grăsime 150 g;
- ciocolată 20 g.
blat:
- făină 200 g;
- unt 80 g;
- zahăr 40 g;
- zahăr vanilat 10 g;
- sare;
- 1 linguriță praf de copt
Metoda de preparare:
Amestecați făina cu praful de copt, zahărul, sarea și zahărul vanilat.
Adăugați untul înmuiat și frecați-l în firimituri. Aluatul este gata.
Folosind un blender, amestecați brânza de vaci, ouăle, zahărul și zahărul vanilat.
Acoperiți fundul și lateralele tăvii cu hârtie de copt.
Întindeți 1/3 din aluat deasupra.
Acoperiți cu jumătate din umplutura de iaurt.
Adăugați încă 1/3 din aluat.
A doua jumătate a umpluturii de cheag.
Și din nou 1/3 din aluat.
Coaceți timp de 40-45 de minute la 180°C.
Amestecați smântâna și laptele condensat.
Turnați glazura peste prăjitura fierbinte.
Faceți modele din ciocolată topită, așa cum se arată în fotografie.
Lăsați prăjitura să stea timp de o oră, pentru ca glazura de deasupra să se întărească puțin.
După o oră îl poți scoate din formă.
Pofta buna!












