Ingrediente:
Dovlecei – 1,3 kg.
Ceapă – 200 g.
Făină – 30 g.
Cimbru – 1 linguriță.
Boia dulce – 0,5 lingurițe.
Usturoi uscat – 1 linguriță.
Sare
Piper negru
Mărar – o legătură mică
Apă – 2-2,5 litri.
Ulei de floarea soarelui
Unt
Smântână – pentru servire
perisoare:
Orice carne tocată – 600 g. (Am carne de vită)
Sare
Piper negru
Coriandru proaspăt măcinat – 0,5 lingurițe.
Boia dulce – 1 linguriță.
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță cu ulei și unt, adăugați ceapa în cubulețe mici și prăjiți-o timp de 2-3 minute, până devine transparentă.
Pentru gătit, este mai bine să folosiți o tigaie cu fundul gros.
2. După ce ceapa este transparentă, adăugați făina, amestecați, apoi adăugați cimbrul uscat, boiaua dulce și usturoiul uscat. Amestecă din nou totul bine, adaugă apă și aduce totul la fierbere.
3. În timp ce apa fierbe, pregătiți chiftelele. De data aceasta, pe lângă sare și piper, am adăugat în carnea tocată coriandru măcinat și boia dulce.
4. Puneți chiftelele în apă clocotită, aduceți la fierbere și gătiți timp de 3-4 minute.
5. Apoi, adăugați dovleceii rași în tigaie, aduceți din nou la fierbere și gătiți încă 3 minute. Punem dovleceii împreună cu zeama, nu este nevoie să-i stoarcem.
În timpul fierberii, asigurați-vă că îndepărtați toată spuma.
6. După 3 minute, adăugați mărar tocat, sare, piper, amestecați și luați de pe foc.
Când serviți, adăugați mai multe ierburi proaspete și, bineînțeles, nu uitați de niște smântână bună și delicioasă!
Supa este pur și simplu delicioasă cu smântână! Datorită dovlecelului ras, iese destul de gros.
Supa este consistentă, dar în același timp, așa cum am scris, nu are greutate. Vara, o farfurie din această supă ar fi într-adevăr perfectă! Simte-te liber să încerci, e simplu, rapid și delicios!
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/smachnyy-kabachkovyy-sup-z-m-yasom-za-pivhodyny-sytnyy-i-absolyutno-ne-vazhkyy-dlya-lita-same-te/