Aceasta este cea mai delicioasă plăcintă de vară! O bază crocantă, o mulțime de căpșuni zemoase și parfumate și o umplutură delicată și cremoasă care se topește în gură ca înghețata de căpșuni!
Ingrediente:
- făină – 300 g
- sare – un vârf de cuțit
- praf de copt – 1 linguriță
- zahăr – 30 g
- unt – 100 g
- smântână (20%) – 100 g
- ouă – 1 buc
- apă rece – 1-2 linguri.
Turnare
- 500 g faina
- cremă de brânză sau brânză de vaci – 150 g
- smântână (33%) – 150 ml
- zahăr – 100 g
- extract de vanilie – 1 linguriță
- ouă – 3 buc
- amidon de porumb – 2 linguri
- căpșuni – 500 g
Mod de preparare:
Să pregătim baza de nisip. Adăugați un praf de sare, 1 linguriță. la făina cernută. praf de copt și amestecați. Tăiați 100 g de unt rece în cuburi și frecați-l cu mâinile până se formează firimituri fine.
Adăugați 30 g de zahăr, 1 ou, 100 g de smântână cu un conținut de grăsime de 20% și 1 lingură. apă cu gheață. Frământați aluatul.
Dacă este necesar, puteți adăuga încă o lingură de apă în timpul procesului de frământare și ne uităm la consistența aluatului.
Ar trebui să fie moale, fraged și să nu se lipească pe mâini. Strângeți aluatul într-o bilă, puneți-l într-o pungă și dați-l la frigider pentru o jumătate de oră. Îl poți pune la congelator timp de 15 minute.
Luăm o matriță cu diametrul de 24 cm. Distribuim aluatul peste formă, inclusiv pe laterale. Facem laturile la 5-6 cm înălțime.
Este indicat să folosiți o formă detașabilă sau, ca a mea, una cu fund detașabil.
Înțepați aluatul cu o furculiță, așezați deasupra o foaie de copt, tăiați hârtia astfel încât să nu fie înaltă și turnați greutatea deasupra.
Am fasole și mazăre, o pungă de leguminoase la îndemână, pe care le folosesc des la copt.
Trimitem baza noastră la un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute.
Baza de nisip este gata. Scoatem încărcătura și o lăsăm să se răcească complet. Între timp, hai să pregătim umplutura.
Amestecați 150 g de cremă de brânză sau pastă de brânză cu 100 g de zahăr, adăugați 3 ouă, extract de vanilie sau vanilina și amestecați până la omogenizare.
În loc de cremă de brânză, puteți folosi brânză de vaci, după ce ați pasat-o mai întâi cu un blender.
Se toarnă 2 linguri. amidon de porumb, amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu rămână cocoloașe și turnați 150 ml de smântână groasă. Umplutura de cremă este gata, iar căpșunile sunt spălate și tocate dacă sunt mari.
Toarnă căpșunile peste blatul răcit, dar fără lichid, și toarnă peste umplutura cremoasă.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute.
După coacere, lăsați plăcinta să se răcească și puneți-o la frigider pentru 1-2 ore. Tuturor le place cea mai delicioasă și estivală plăcintă cu „căpșuni și frișcă”, asigurați-vă că o faceți!
Dacă nu vrei să te chinui cu aluatul, îl poți pregăti ca desert. Pregătiți căpșunile sau orice alte fructe de pădure, turnați umplutura cremoasă și coaceți la 180 de grade timp de 40-50 de minute.
După aceea, lasă-l să se răcească complet și savurează un desert incredibil de delicat și aromat.
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/spravzhnya-znahidka-a-ne-prosto-pyrih-bahato-aromatnoi-polunytsi-ta-nizhna-nachynka/