Ingrediente:
- Făină de grâu – 540 g
- Zahăr – 300 g
- Unt – 180 g
- Ouă – 2 buc.
- Praf de copt – 1 linguriță
- Smântână – 2 linguri
- Sare – 1 vârf de cuțit
- Vanilie – după gust
- Lapte – 420 ml
- Amidon de porumb – 3 linguri
- Măr – 3 buc.
Mod de preparare:
Cerneți făina cu sarea și praful de copt.
Dați untul răcit pe o răzătoare mare și frecați-l împreună cu ingredientele uscate până obțineți un amestec fin.
Adăugați 200 g de zahăr și amestecați ingredientele.
Amestecă jumătate din aluat cu oul și smântâna. Înfășoară aluatul într-o pungă și pune-l deoparte.
Între timp, combinați amidonul, zahărul rămas și oul.
Turnați laptele, puneți cratița pe foc și aduceți smântâna la fierbere, amestecând ingredientele constant.
Curățați merele de coajă și de miez, tăiați-le în felii subțiri.
Așezați aluatul (cel cu oul și smântâna) pe fundul vasului de copt, formând marginile.
Acoperiți aluatul cu felii de mere, apoi întindeți crema uniform.
Presărați partea de sus a tortului cu topping de firimituri. Coaceți la 180°C timp de aproximativ 50 de minute.
Plăcinta cremoasă cu mere este ușor de făcut. Nu prea e vorba de aluat fraged, dar fiecare gospodină a făcut cremă de vanilie cel puțin o dată în viață. În scurt timp, produse de patiserie moi și fragede de casă vor fi pe masa dumneavoastră. Îți plac deserturile cu mere?
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/tane-v-roti-nizhnyy-pyrih-z-yablukamy-ta-zavarnym-kremom/