
Această metodă de depunere are o serie de avantaje.
În primul rând, este convenabil pentru oaspeți.
Fiecare primește propria porție de salată într-o formă gata preparată, ușor de ținut în mână.
În al doilea rând, adaugă un element de solemnitate și originalitate preparatului, ceea ce este deosebit de important pentru o masă de sărbătoare.
În al treilea rând, crusta crocantă a pâinii pita completează gustul salatei cu o textură interesantă.
Salata în cornete de lipie este un fel de mâncare versatil care poate fi servit la o masă festivă, ca o completare a felurilor principale sau ca o opțiune interesantă pentru o cină.
Cu siguranță îi va surprinde pe oaspeți și îi va încânta cu gustul și aspectul său neobișnuit.
Ingrediente:
lipie, pâine pita – 5 buc.;
cartofi fierți – 1 buc.;
morcov fiert – 1 buc.;
ouă fierte – 3 buc.;
castraveți murați – 2 buc.;
maioneză – 3 buc.;
mărar – o grămadă;
porumb.
Mod de preparare:
Împărțiți pâinea pita rotundă în jumătate, rulați-o în conuri și fixați-o cu o scobitoare.

Ungeți cornetele cu un ou crud bătut, presărați cu semințe de susan, dacă doriți, și coaceți-le la 180 de grade timp de 10 minute.

Tăiați cartofii, morcovii, ouăle și castraveții murați în cubulețe mici. Condimentați salata cu maioneză, amestecați și umpleți cornetele cu ea.

Tocați mărarul, înmuiați vârfurile conurilor în ierburi și porumb.

Se dovedește o versiune simplă, dar convenabilă și interesantă a salatei.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/salat-v-hrustkyh-konusah-z-lavasha-vyhlyadae-yak-iz-restoranu/












