Clatite si Gogosi

Rulourile delicioase cu ficat, o gustare festivă, sunt o capodoperă în lumea gustărilor!

 

 

Lidia Fecioru si Leacul Zilei, leacul pentru artroze, ateroscleroza picioarelor si crampe musculare

 

Ingrediente:

  • ficat, 350 g;
  • ouă, 2 bucăți
  • lapte, 250 ml;
  • sare, 1 linguriță;
  • piper, 0,5 lingurițe;
  • făină, 100 g;
  • ulei, 25 ml.

umplutura:

  • 1 morcov și 1 ceapă;
  • cremă de brânză, 300 g;
  • usturoi, 2 căței;
  • mărar;
  • smântână, 50 g
  • sare, piper, condimente.

Mod de preparare:

Tocați ceapa mărunt și prăjiți-o în ulei până se înmoaie.

Dați morcovii pe răzătoarea mare și adăugați morcovii, prăjiți-i până se înmoaie.

Mărunțiți bucățile de ficat folosind un blender.

Sfat: folosiți orice fel de ficat, porc sau pui.

Amestecați ouăle cu sarea, piperul, făina, laptele și bateți-le cu un blender până se omogenizează.

Adăugați ficatul tocat în amestec și amestecați până la omogenizare.

Prăjiți clătitele într-o tigaie și lăsați-le să se răcească. Nu îngroșați clătitele cu ficat.

Când întoarceți clătitele, ungeți suprafața cu ulei pentru a le rumeni. Ar trebui să obțineți aproximativ 10 clătite. Lăsați-le să se răcească.

Mixați ceapa, morcovul, usturoiul și smântâna într-un blender până obțineți o compoziție fină.

Amestecați legumele cu brânza, ierburile tocate, sarea și piperul, amestecați.

Întindeți umplutura pe clătită, tăiați-o în 8 bucăți și rulați fiecare bucată într-un covrig.

Aranjați frumos covrigii cu ficat pe o farfurie și decorați după gust.

 

Pofta buna!

 

 Sursă