Placinte si Rulade

Rulouri delicioase de patiserie cu dulceață de caise

 

 

Rulouri delicioase de patiserie cu dulceață de caise

 

Ingrediente:

Unt – 90 de grame
Zahăr – 40 de grame
Făină – 160 de grame
Smântână – 60 de grame
Praf de copt – 2 grame
gem, dulceață de caise sau orice altă umplutură

 

Mod de preparare:

Cerneți făina și praful de copt într-un bol adânc. Adăugați zahărul și amestecați totul.

Dați untul pe răzătoarea mare, amestecați-l cu o lingură, apoi cu mâinile.

Adăugați smântână sau iaurt grecesc, amestecați bine cu o lingură, apoi frământați aluatul cu mâinile.

Rulouri de aluat fraged cu gem

Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul. Împărțiți aluatul în patru părți egale.

Rulouri de aluat fraged cu gem

Apoi, rulați fiecare parte într-o bilă. Întindeți fiecare bilă cu un sucitor.

Ungeți cu gem și rulați.

Îndepărtați marginile aspre, apoi tăiați în jumătate și așezați pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de 20-25 de minute la 170 de grade.

Rulouri de aluat fraged cu gem

Presărați cu zahăr pudră și serviți!

Vă doresc gătit plăcut și mâncare delicioasă! Prieteni, dacă v-a plăcut rețeta, nu uitați să o salvați ca să nu o pierdeți!

Și vă mulțumesc în mod special pentru aprecieri și pentru că ați distribuit rețeta – mă bucur foarte mult!

 

Pofta buna!

 

Sursa