Ingrediente:
Unt – 90 de grame
Zahăr – 40 de grame
Făină – 160 de grame
Smântână – 60 de grame
Praf de copt – 2 grame
gem, dulceață de caise sau orice altă umplutură
Mod de preparare:
Cerneți făina și praful de copt într-un bol adânc. Adăugați zahărul și amestecați totul.
Dați untul pe răzătoarea mare, amestecați-l cu o lingură, apoi cu mâinile.
Adăugați smântână sau iaurt grecesc, amestecați bine cu o lingură, apoi frământați aluatul cu mâinile.
Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul. Împărțiți aluatul în patru părți egale.
Apoi, rulați fiecare parte într-o bilă. Întindeți fiecare bilă cu un sucitor.
Ungeți cu gem și rulați.
Îndepărtați marginile aspre, apoi tăiați în jumătate și așezați pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de 20-25 de minute la 170 de grade.
Presărați cu zahăr pudră și serviți!
Vă doresc gătit plăcut și mâncare delicioasă! Prieteni, dacă v-a plăcut rețeta, nu uitați să o salvați ca să nu o pierdeți!
Și vă mulțumesc în mod special pentru aprecieri și pentru că ați distribuit rețeta – mă bucur foarte mult!
Pofta buna!