
Ingrediente:
Făină ~ 300 g
Ou 1 buc.
Lapte 120 ml
Zahăr 80 g
Unt 50 g
Drojdie uscată 5 g
Zahăr vanilat 8 g
Sare după gust
Ulei de floarea soarelui 1 lingură
Umplutura:
Semințe de mac comestibile uscate 200 g
Zahăr 120 g (după gust)
Unt 30 g
Albușul de ou 1 buc.
Gălbenuș 1 buc.
Lapte 1 lingură
Unt 20 g
Mod de preparare:
Mai întâi, pregătiți umplutura. Puneți semințele de mac într-o cratiță, amestecați-le cu apă și lăsați-le timp de 10-15 minute.

Apoi scurgeți apa și umpleți din nou semințele de mac cu apă curată.
Notă: Repetați procedura de 2-3 ori pentru a clăti bine macul.
Apoi aduceți apa cu semințe de mac la fierbere și gătiți la foc mediu timp de 30-40 de minute.
Atenție: în timpul gătirii, la suprafață se formează spumă, care trebuie îndepărtată.
Umplutura:
Scurgeți din nou semințele de mac și acoperiți-le cu apă rece.
Repetați procesul cu apă rece de 2-3 ori, apoi scurgeți semințele de mac printr-o strecurătoare căptușită cu tifon.
Stoarceți cât mai multă apă posibil din semințele de mac fierte și uscați-le prin tamponare cu un prosop.
Turnați semințele de mac de pe prosop într-un bol și folosiți un blender de mână pentru a le mixa până la omogenizare.
Apoi amestecați-le cu zahărul, albușul de ou și untul.

Apoi pregătiți aluatul. Amestecați laptele cu drojdia uscată și o lingură de zahăr.
Acoperiți drojdia cu folie alimentară și lăsați-o să stea 7-10 minute într-un loc cald.
Între timp, într-un alt bol, bateți ouăle cu zahărul rămas, sarea, zahărul vanilat și untul topit.
Sfat: Topiți untul la microunde timp de 3 minute.
Amestecă drojdia cu făina și formează un aluat omogen, pune-l într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu folie de aluminiu și lasă-l să crească 50-60 de minute într-un loc cald.

Sfat: Pentru a obține un aluat omogen, fără cocoloașe, cerneți făina înainte de utilizare și adăugați-o în părți.

Apoi frământați aluatul și, acoperit cu folie alimentară, lăsați-l să stea încă 10 minute.
Apoi, întindeți-l într-un dreptunghi cu înălțimea de 0,5 cm și acoperiți ⅔ din el cu umplutura de mac.
Tăiați o treime din aluat într-un număr par de fâșii și împletiți două împreună.

Începeți să rulați ștrudelul din partea acoperită cu semințe de mac, apoi așezați-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l timp de 35-40 de minute.

Ungeți ștrudelul răsucit cu un amestec de ou bătut și lapte și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 35 de minute.

După coacere, se unge cu unt topit, se lasă să se răcească și se servește tăiat în bucăți.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/m-yakyy-zdobnyy-rulet-z-makovoyu-nachynkoyu/












