Placinte si Rulade

Ruladă impletită, o coptură delicioasă cu unt și umplutură de mac

 

 

Ruladă impletită, o coptură delicioasă cu unt și umplutură de mac

 

Ingrediente:

Făină ~ 300 g
Ou 1 buc.
Lapte 120 ml
Zahăr 80 g
Unt 50 g
Drojdie uscată 5 g
Zahăr vanilat 8 g
Sare după gust
Ulei de floarea soarelui 1 lingură

Umplutura:

Semințe de mac comestibile uscate 200 g
Zahăr 120 g (după gust)
Unt 30 g
Albușul de ou  ​​1 buc.

Gălbenuș 1 buc.
Lapte 1 lingură
Unt 20 g

 

Mod de preparare:

Mai întâi, pregătiți umplutura. Puneți semințele de mac într-o cratiță, amestecați-le cu apă și lăsați-le timp de 10-15 minute.

Ruladă moale cu unt și umplutură de mac

Apoi scurgeți apa și umpleți din nou semințele de mac cu apă curată.

Notă: Repetați procedura de 2-3 ori pentru a clăti bine macul.

Apoi aduceți apa cu semințe de mac la fierbere și gătiți la foc mediu timp de 30-40 de minute.

Atenție: în timpul gătirii, la suprafață se formează spumă, care trebuie îndepărtată.

Umplutura:

Scurgeți din nou semințele de mac și acoperiți-le cu apă rece.

Repetați procesul cu apă rece de 2-3 ori, apoi scurgeți semințele de mac printr-o strecurătoare căptușită cu tifon.

Stoarceți cât mai multă apă posibil din semințele de mac fierte și uscați-le prin tamponare cu un prosop.

Turnați semințele de mac de pe prosop într-un bol și folosiți un blender de mână pentru a le mixa până la omogenizare.

Apoi amestecați-le cu zahărul, albușul de ou și untul.

Ruladă moale cu unt și umplutură de mac

Apoi pregătiți aluatul. Amestecați laptele cu drojdia uscată și o lingură de zahăr.

Acoperiți drojdia cu folie alimentară și lăsați-o să stea 7-10 minute într-un loc cald.

Între timp, într-un alt bol, bateți ouăle cu zahărul rămas, sarea, zahărul vanilat și untul topit.

Sfat: Topiți untul la microunde timp de 3 minute.

Amestecă drojdia cu făina și formează un aluat omogen, pune-l într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu folie de aluminiu și lasă-l să crească 50-60 de minute într-un loc cald.

Ruladă moale cu unt și umplutură de mac

Sfat: Pentru a obține un aluat omogen, fără cocoloașe, cerneți făina înainte de utilizare și adăugați-o în părți.

Ruladă moale cu unt și umplutură de mac

Apoi frământați aluatul și, acoperit cu folie alimentară, lăsați-l să stea încă 10 minute.

Apoi, întindeți-l într-un dreptunghi cu înălțimea de 0,5 cm și acoperiți ⅔ din el cu umplutura de mac.

Tăiați o treime din aluat într-un număr par de fâșii și împletiți două împreună.

Ruladă moale cu unt și umplutură de mac

Începeți să rulați ștrudelul din partea acoperită cu semințe de mac, apoi așezați-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l timp de 35-40 de minute.

Ruladă moale cu unt și umplutură de mac

Ungeți ștrudelul răsucit cu un amestec de ou bătut și lapte și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 35 de minute.

Ruladă moale cu unt și umplutură de mac

După coacere, se unge cu unt topit, se lasă să se răcească și se servește tăiat în bucăți.

Ruladă moale cu unt și umplutură de mac

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/m-yakyy-zdobnyy-rulet-z-makovoyu-nachynkoyu/