Ingrediente:
- apă -100 g;
- lapte – 500 g;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr – 155 g;
- unt – 130 g;
- făină – 130 g;
- ouă – 5 buc.;
- amidon – 60 g;
- vanilie;
- ananas;
- ciocolată albă – 50 g;
- ulei vegetal – 1 lingură.
Mod de preparare:
Turnați apă și 100 ml de lapte într-o cratiță, adăugați sare și 5 grame de zahăr și amestecați. Puneți 80 de grame de unt în laptele fierbinte și topiți-l.
Turnați făina în amestec și frământați până obțineți un aluat elastic. Folosind o spatulă, uscați aluatul într-o cratiță la foc mediu timp de câteva minute.
Puneți aluatul într-un recipient adânc și întindeți-l de-a lungul pereților, astfel încât să se răcească mai repede.
Într-un bol separat, bateți 3 ouă, turnați treptat amestecul de ouă în aluat și amestecați.
Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și întindeți aluatul pe suprafață într-un strat uniform.
Apăsați aluatul cu o lingură pentru a crea rugozitate.
Coaceți aluatul la 200 de grade timp de 30 de minute.
În acest moment, spargeți ouăle într-o cratiță, adăugați 150 de grame de zahăr și amidon și amestecați.
Turnați vanilia în amestec, adăugați 400 ml de lapte și gătiți amestecul.
Adăugați 50 de grame de unt în lapte și gătiți până se îngroașă.
Tăiați ananasul din conservă în bucăți mici. Întoarceți blatul rezultat cu susul în jos și ungeți-l cu cremă.
Presărați stratul de cremă cu bucăți de ananas și rulați totul cu umplutura înăuntru.
Sigilați ruloul în hârtie de copt și lăsați-l la frigider timp de o oră.
Tocați ciocolata albă, turnați ulei vegetal și topiți-o la microunde.
Turnați un șuvoi subțire de glazură peste ruloul finit.
Rezultatul este o ruladă fragedă și dulce cu ananas.
Pofta buna!