
Ingrediente:
Dimensiunea matriței de-a lungul marginii interioare este de 30 x 40 cm.
Făină ~ 100 g,
Zahăr 80 g,
Ouă 4 bucăți,
Lapte 40 ml,
Pudră de cacao 1 linguriță
Praf de copt 0,5 lingurițe,
Zahăr vanilat 8 g,
Sare după gust
Cremă:
Smântână 400 g
Zahăr pudră 2-3 linguri.
Vanilie
Dulceață sau dulceață groasă ~ 150 g
Mod de preparare:
Adaug o cantitate mică de praf de copt în făina cernută în prealabil.
Nu este necesar să fac asta, dar în timp ce pregătesc fâșiile, aluatul de pandișpan va sta ceva timp, nu-i place asta și pentru orice eventualitate adaug praf de copt, foarte puțin, o jumătate de linguriță!

Sparg 4 ouă la temperatura camerei într-un bol, adaug sare, zahăr vanilat și zahăr obișnuit.
Bat ingredientele cu un mixer, mai întâi la viteză mică, apoi crescând treptat viteza.

Puteți bate gălbenușurile și albușurile separat!
Procesul de batere mi-a luat cam 7-8 minute.

Masa a căpătat strălucire și a crescut considerabil în volum.
Consistența sa este similară cu smântâna groasă.

Adaug lapte la temperatura camerei în aluat, bat cu un mixer încă aproximativ 30 de secunde pentru a amesteca.

Adaug făină în masa aerisită. O cern din nou, astfel încât să nu existe cocoloașe în aluat.
Amestec cu grijă aluatul, mișcându-l de jos în sus, încercând să nu-i deranjez consistența.
Torrn făina rămasă, amestec din nou și mă asigur că nu există reziduuri de făină pe fund.

Din masa totală, separ 3-4 linguri de aluat, adaug o linguriță de cacao, amestec, toarn aluatul într-un sac de patiserie.
Puteți folosi și un sac etanș obișnuit.

Am căptușit tava de copt cu hârtie de copt cu un strat de silicon, este foarte ușor să desprinzi pandișpanul de ea, practic nu se lipește.
Am tăiat un colț de la pungă și am pus fâșii pe hârtie de copt.

Preîncălzesc cuptorul, pun tava în cuptor doar un minut sau două, vreau ca fâșiile să se întărească puțin și să nu se întindă când torn aluatul peste ele.
Scot tava și torn aluatul rămas peste ea.

Întind aluatul, încercând să-i fac înălțimea uniformă pe toată suprafața. Introduc tava de copt în cuptor.
Pandișpanul se coace repede, este foarte important să nu-l usuc prea tare! L-am copt aproximativ 11 minute.

Cât timp prăjitura e fierbinte, desprind cu grijă hârtia de copt de pe margini. O întorc și dezlipesc hârtia pe care a fost coaptă.

Întorc din nou prăjitura astfel încât toate fâșiile să rămână pe exteriorul ruloului și o înfășor cu grijă în hârtie pentru a se răci. O poți acoperi și cu un prosop.

Fac smântână. Adaug smântână, zahăr pudră și puțină vanilină sau zahăr vanilat într-o farfurie.
Cel mai bine este să adaug zahăr pudră pentru ca smântâna să nu devină prea lichidă.
Adaug și gem în umplutură.

Prăjitura s-a răcit, am întins smântână peste ea.
Dacă smântâna este subțire, o puteți cântări în avans, puteți adăuga și un agent de îngroșare sau pur și simplu puteți folosi unul mai gras.

Smântâna este distribuită uniform, aplic fâșii și dulceață folosind un poș de patiserie.

Rulez pandișpanul gata făcut, folosind hârtia ca să mă ajute, parcă aș împinge-o puțin.

După ce ruloul este format, îl pun la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. Pentru comoditate, pun o riglă sub hârtie.

Am tăiat rulada finită în bucăți. Delicios!
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/solodkyy-biskvitnyy-rulet-elastychnyy-i-ne-triskaetsya/












