Ingrediente:
blat:
- Ouă – 5 buc.;
- Zahăr – 250 g;
- Caise uscate – 300 g;
- Prune uscate – 300 g;
- Nuci – 150 g;
- Făină – 300 g;
- Praf de copt – 20 g;
- Sare – 1 g.
cremă:
- Smântână – 500 g;
- Zahăr – 250 g;
- Vanilie – 1 g.
cremă de brânză:
- Unt – 100 g;
- Brânză de vaci – 350 g;
- Zahăr pudră – 200 g.
decor:
- Ciocolată cu lapte – 100 g;
- Unt – 40 g.
Mod de preparare:
Toarnă nucile pe o tavă de copt și zdrobește-le ușor. Coaceți nuca în cuptor la 150 de grade timp de 10 minute, lăsați-o să se răcească un minut.
Fierbeți caisele uscate și prunele uscate în cratițe timp de 10-12 minute.
Curățați nuca răcită și tocați-o cu un cuțit. Tocați mărunt fructele uscate fierte și amestecați-le într-un bol separat.
Spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahărul și bateți-le cu un tel timp de 5-7 minute, adăugați sarea.
Combinați făina cu praful de copt și turnați-o în amestecul de ouă, frământați aluatul cu mâinile.
Amestecă nucile cu fructele uscate, adaugă aluatul peste ele și amestecă. Tapetați o tavă rotundă cu hârtie de copt și așezați ⅓ din aluat pe fund.
Coaceți prăjitura la 180 de grade timp de 20-30 de minute.
În mod similar, creăm încă câteva straturi din aluatul rămas.
Răciți prăjiturile mai întâi în tavă, apoi pe un grătar și împărțiți fiecare prăjitură în două.
Pentru cremă, amestecați smântâna cu zahărul și vanilia și aplicați amestecul pe straturile de tort.
Așezați prăjiturile cu stratul de cremă unul peste altul. Punem doar 20 de grame de cremă deasupra prăjiturii.
Izolăm prăjitura cu folie alimentară și o punem la frigider pentru 3-5 ore.
În acest moment, pregătiți crema de brânză: într-un bol, amestecați untul moale cu zahărul pudră.
Adăugați crema de brânză peste unt și pudră și amestecați bine până la omogenizare.
Scoateți prăjitura din inelul de patiserie, ungeți-i marginile și acoperiți-o cu cremă de brânză.
Lăsați prăjitura la frigider în timp ce pregătiți glazura. Topiți ciocolata la microunde în intervale scurte de 10 secunde, apoi adăugați untul și amestecați.
Turnați glazura într-un poș de patiserie și aplicați-o pe prăjitură. De asemenea, puteți decora desertul cu nuci.
Rezultatul este o prăjitură frumos tăiată și delicioasă, făcută din fructe uscate și nuci. Îl poți prepara chiar dacă nu ai un mixer acasă.
Pofta buna!