Ingrediente:
- 130 g făină
- 30 g de pudră de cacao
- 150 g zahăr
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 2 ouă
- 60 ml unt topit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/2 linguriță esență de migdale, opțional
- 160 ml apă clocotită
glazură:
- 200 ml sos de caramel
- 100 de grame. ciocolată neagră
caramel de casă:
- 150 g zahăr
- 45 g unt
- 120 ml cremă de patiserie
Se folosește o matriță de 20×20 cm.
* Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute.
Metodă de preparare:
Într-un bol mai adânc, amestecați ingredientele uscate: făina, cacaoa, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Turnați amestecul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți-o în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ o jumătate de oră.
După ce s-a răcit, prăjitura se înțeapă cu o lingură de lemn și se toarnă mai întâi caramel, apoi ciocolată neagră topită. Decorați partea de sus cu puțin mai mult caramel.

Pentru caramelul de casă: topiți zahărul într-o tigaie uscată până se caramelizează, apoi adăugați untul și amestecați până se omogenizează.
La final, turnați smântâna, amestecați și luați de pe foc.
Lasă prăjitura să se înmoaie și după 10-15 minute o poți servi.
Pofta buna!