Desert

Rețeta perfectă de desert pentru orice ocazie. Ușoară, parfumată, delicioasă și cu rezultate impresionante

 

 

Seva de mesteacăn – băutura zeilor. O afacere profitabilă

 

Ingrediente:

aluat:

  • ouă – 2 buc.
  • unt – 60 g
  • zahăr – 60 g
  • sare – un vârf de cuțit
  • făină – 115 g
  • miere – 60 g
  • sifon – 1/2 linguriță.

sufleu:

  • unt (conținut de grăsime 82,5%) – 80 g
  • lapte condensat – 100 g
  • agar-agar – 9 g
  • apă – 150 g
  • zahăr – 280 g
  • proteine ​​– 80 g
  • acid citric – un vârf de cuțit
  • zahăr vanilat – 1 pachet

Mod de preparare: 

Puneți mierea, untul, zahărul într-o cratiță și puneți-le la foc mic pentru a topi totul. Când totul începe să fiarbă, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați.

Masa începe să crească în volum, se umflă și devine aurie, de culoarea caramelului. Apoi opriți focul.

Într-un bol, bateți ouăle, adăugați un praf de sare și bateți cu un mixer până obțineți o spumă groasă.

Acum adăugați masa de miere răcită, făina în masa de ouă și amestecați totul bine până la omogenizare.

Turnați amestecul în tavă, întindeți-l la fel de bine și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 12 minute.

Scoateți prăjitura finită și puneți-o înapoi în forma în care a fost coaptă.

Acum puneți untul moale într-un bol și bateți-l cu un mixer. Adăugați laptele condensat și bateți totul bine.

Turn apă într-o cratiță, adaug agar-agar, adaug zahărul și încep să fierb siropul, amestecând constant.

Între timp, într-un bol, adaug zahăr vanilat, un vârf de cuțit de acid citric în albușuri și bat cu un mixer până devin pufoase.

Siropul trebuie fiert la o temperatură de 110 grade sau până când începe să curgă din spatulă într-un flux continuu și uniform.

Acum adaug treptat siropul finit în masa de albușuri și bat din nou totul cu un mixer.

Acum adăugați treptat amestecul de unt și bateți încet totul cu un mixer până se omogenizează. Sufleul este gata.

Acum, cât timp masa nu s-a întărit, transferați-o rapid pe prăjitura cu miere, nivelați-o și presărați deasupra cu fistic tocat.

Acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider pentru 1 oră. Scoateți desertul din frigider, scoateți forma, tăiați-l în bucăți și savurați!

 

Poftă bună!

 

 Sursă