
Ingrediente:
pui (pulpe sau orice parte) – 6-8 buc. ~ 800 r.
orez cu bob lung – 400 – 500 g.
morcovi – 4 bucăți medii
ceapă – 3 buc.
căpățână de usturoi – 2 buc.
condimente pentru pilaf -turmeric, chimen, piper negru măcinat
frunză de dafin – 4 buc.
ulei de floarea soarelui – 3/4 cană
sare după gust
Mod de preparare:
Mai întâi, curățați ceapa și morcovii. Tăiați morcovii în fâșii mari și ceapa în semi-inele.

Apoi turnați ulei într-un ceaun sau alt vas cu fund gros și puneți-l la foc mare pe aragaz.

Așteptăm până când uleiul se încinge bine, apoi punem pulpele de pui înăuntru și le prăjim până se rumenesc pe ambele părți.

Apoi, adăugați ceapa, tăiată în semiinele, și prăjiți-o câteva minute, până se rumenește ușor.

Amestecă totul periodic și adaugă la final morcovii tocați, amestecă și prăjește totul împreună încă 3 minute.

Între timp, clătiți orezul de câteva ori sub apă rece.
Recomand să folosiți orez cu bob lung, de preferință neșlefuit, pentru a nu da în clocot și a se transforma în terci în loc de pilaf.

Adăugați 2 linguri de condimente pentru pilaf sau condimente la alegere (turmeric, chimen, piper negru măcinat).

Turnați apă clocotită la aproximativ 2 cm deasupra nivelului morcovilor – eu am folosit cam 4 căni de apă.

Apoi puneți orezul spălat în ceaun, întindeți-l uniform pe suprafață, adăugați sare după gust dacă este necesar.
Acoperiți cu un capac și gătiți la foc foarte mic timp de 25 de minute.

În timp ce pilaful se gătește, am îndepărtat stratul superior de coajă de pe cățeii de usturoi, nu este nevoie să îi curăț de coajă.
Când cea mai mare parte a apei a fiert, faceți câteva găuri și puneți un cățel de usturoi în ele.

Apoi adaug o frunză de dafin și câțiva căței de usturoi curățați. Acoper și gătesc până e gata!

Pilaful nostru este gata, orezul s-a moale, dar nu a fost prea fiert.
Scoateți de pe aragaz, amestecați – puteți separa puiul de oase, astfel încât în pilaf să rămână doar fileul de pulpă.
Pilaful a ieșit incredibil de gustos și aromat!
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/retsept-smachnoho-plovu-z-kurkoyu-sytna-vecherya-na-vsyu-rodynu/












