Desert

Rețetă din copilărie: coșulețe cu bezea

 

 

Rețetă din copilărie: coșulețe cu bezea

 

Ingrediente:

Unt – 120 g
Zahăr – 170 g
Sare – 1 vârf de cuțit
Vanilie – după gust
Gălbenuș de ou – 3 buc.
Făină de grâu – 180 g
Praf de copt – 0,5 lingurițe.
Acid citric – 1 vârf de cuțit
Albușuri de ou – 2 buc.
Apă – 45 g
Dulceață – după gust

 

Mod de preparare:

Scoateți ingredientele din frigider în avans pentru a le aduce la temperatura camerei.

Separați albușurile de gălbenușuri.

Bateți untul cu un praf de sare și 30 g de zahăr până obțineți o compoziție omogenă.

Adăugați gălbenușurile de ou și amestecați bine.

Într-un bol separat, combinați făina și praful de copt.

Turnați amestecul uscat în amestecul de unt și ouă în porții mici. Frământați aluatul fraged.

Frământați aluatul cât mai repede posibil: dacă îl frământați prea mult timp, produsul finit va avea o consistență densă.

Rețetă din copilărie: coșulețe de biscuiți cu cremă proteică

Umpleți formele metalice cu caneluri cu aluat.

Pentru a face acest lucru, prindeți bucăți mici și distribuiți cu grijă aluatul cu mâinile de-a lungul fundului și apoi de-a lungul pereților.

Înțepați fiecare coș cu o furculiță sau o scobitoare.

Acest lucru este necesar pentru ca fundul să nu se umfle.

Trimiteți semifabricatele la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 10-15 minute.

Când coșulețele sunt gata, scoateți-le din cuptor, scoateți-le din forme și lăsați-le să se răcească cu susul în jos.

Preparați crema.

Pentru a face acest lucru, combinați 140 g de zahăr și apă într-o cratiță.

Gătiți la foc mediu până la fierbere. Adăugați puțin acid citric în sirop, apoi gătiți încă 5-6 minute (până la consistența siropului).

Rețetă din copilărie: coșulețe de biscuiți cu cremă proteică

În timp ce siropul fierbe, bateți albușurile de ou cu vanilia până se formează vârfuri tari.

Rețetă din copilărie: coșulețe de biscuiți cu cremă proteică

Turnați treptat siropul fierbinte peste albușuri, într-un fir subțire, continuând să bateți continuu.

Bateți smântâna până când devine foarte groasă și își menține bine forma (aproximativ 4 minute).

Rețetă din copilărie: coșulețe de biscuiți cu cremă proteică

Puneți în fiecare coșuleț câte o lingură de dulceață, de preferință cu o aromă acidă, cum ar fi de lămâie sau prună.

Transferați bezeaua într-un poș de patiserie cu o duză și aplicați un poș pe fiecare coșuleț.

Rețetă din copilărie: coșulețe de biscuiți cu cremă proteică

Dacă doriți, coșulețele cu dulceață și  bezea pot fi decorate cu pudră de cofetărie sau fructe de pădure proaspete și mentă.

Vor ieși nu doar foarte gustoase, ci și foarte frumoase!

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/retsept-iz-dytynstva-pisochni-koshyky-z-bilkovym-kremom/