
Ingrediente:
Aluat:
- 400 g făină simplă
- 10 g drojdie proaspata
- 60 ml apă caldă
- 8 g zahăr vanilat
- 1 ou
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita sare
- 100 ml lapte caldut
- 50 g unt
Ungere:
- ou
Decor:
- bile de ciocolată
- zahăr pudră
Umplutura:
- crema de vanilie
Mod de preparare:
1. Turnam faina intr-un bol si punem in mijloc drojdia uscata, apa calduta, zaharul vanilat, ouale, zaharul si amestecam. Apoi, adăugați un praf de sare, laptele cald și amestecați cu o lingură de lemn.


2. Se framanta apoi cu mana. Așezați untul pe aluat și amestecați-l.


3. Acoperiți vasul cu aluatul cu folie alimentară și un prosop și lăsați-l să se odihnească câteva minute.

4. Apoi decoperiți folia și veți obține un aluat pufos și aerisit.

5. Așezați-o pe o suprafață curată, înfăinată și întindeți-o cu un sucitor.

6. Folosind o roată de decor, modelați aluatul în cercuri și faceți o gaură în mijloc.

7. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute. Apoi ungeți-le cu ou și decorați cu bile de ciocolată.

8. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 180°C.

9. Dupa ce a trecut timpul verificati daca sunt fierte si daca da, scoateti-le din cuptor.

10. Tăiați-le în jumătate și umpleți-le cu cremă.

11. La final, stropiți-le cu zahăr pudră și decorați cu cremă.

12. Serviți-i cu dragoste și mult gust.

Pofta buna!












