Placinte si Rulade

Reteta de branzoaice ca in copilarie! Pufoase si gustoase facute cu aluat de cozonac

 

Reteta de branzoaice ca in copilarie! Pufoase si gustoase facute cu aluat de cozonac

 

Ingrediente:

1 kg faina
-4 oua
-150 g unt
-3 linguri ulei
-500 ml lapte
-30 g drojdie
-100 g zahar
-vanilie
-coaja rasa de la o lamaie
-400 g branza de vaci
-2 oua

 

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut , cu o lingura de zahar si una de faina, se amesteca si se lasa sa creasca.

Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si se pun in faina, se adauga zaharul , untul topit, vanilia , coaja de lamaie, drojdia crescuta, se framanta bine si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata, se intinde foaie mai grosuta, se taie patrate, se pune la mijloc branza amestecata cu ou, zahar si vanilie , dupa gust, se lipesc colturile patratelor, cate doua in diagonala, se ung cu unt, se aseaza in tava si se pun la cuptor pana se rumenesc frumos.

 

Pofta buna!

 

Sursa