
Astăzi vă împărtășesc o rețetă foarte delicioasă pentru un mic dejun cu lipie. Se prepară în câteva minute.
După ce le-ați pregătit cel puțin o dată, le veți face mereu.
Familia mea este pur și simplu încântată de ele.
Îmi place această rețetă simplă, sunt sigură că vă va plăcea foarte mult și vouă.
Ingrediente:
- pâine, pita subțire, lipie
- 200 de grame de brânză
- 200 de grame de brânză
- 2 ouă
- ulei – pentru prăjit
Mod de preparare:
Îndoiți lipia subțire în trei și tăiați-o în dreptunghiuri. Ar trebui să obțineți 6 sau 8 fâșii late.

Acum pregătiți umplutura. Puneți 200 g de brânză într-un bol, spargeți un ou în el și frământați cu o furculiță.
Adăugați 200 g de brânză rasă peste compoziție și amestecați din nou.
Dacă amestecul este prea gros, adăugați un alt ou pentru a facilita întinderea umpluturii peste pâinea pita.
Apoi, luați o lingură de umplutură și întindeți-o uniform peste pâinea pita.

Îl rulăm. Rezultă ca acest tub cu umplutură de brânză.
Îl punem deoparte deocamdată și facem la fel și cu celelalte foi de lipie.
Am ajuns să am șase tuburi mari. Dar poți face 8, doar mai mici.
Ungeți deasupra cu ou din belșug. Prăjiți la foc mediu până se rumenesc.
Întoarceți și prăjiți pe cealaltă parte.

De asemenea, nu le puteți prăji în tigaie, ci le puteți pune la cuptor timp de 10-15 minute și le puteți găti la o temperatură de 200 de grade.
Totul se gătește foarte repede, cu o crustă crocantă deasupra și brânză delicioasă, elastică, înăuntru.
Incredibil de delicioase, perfecte pentru micul dejun cu cafea.
Poftă bună!













