Ingrediente:
Aluat:
- Ouă – 7 buc.
- Zahăr – 180 g.
- Gălbenușuri de ou – 7 buc.
- Făină – 120 g.
- Praf de copt – 1 linguriță
- Cacao – 3 linguri
- Sare – un vârf de cuțit
Cremă:
- Smantană 33% – 500 ml
- Cremă de brânză– 260 g.
- Zahăr pudră – 80 g.
Glazură:
- Zahăr – 3 linguri
- Cacao – 3 linguri
- Lapte – 6 linguri
- Unt – 50 g.
Decorați cu alune, caramel și ciocolată
Mod de preparare:
Bateți albușurile de ou într-un bol adânc, adăugați un praf de sare și bateți cu un mixer până devin pufoase.
Adăugați zahărul și bateți cu un mixer până devine pufos și ușor.
Adăugați gălbenușurile în părți și bateți bine cu un mixer.
Cerneți praful de copt, făina și cacaoa în masa rezultată printr-o sită și amestecați cu un mixer la viteză mică.
Tapetați o tavă de copt cu adâncimea de 35*40 cm cu hârtie de copt și turnați aluatul preparat, distribuindu-l uniform în tavă.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 170 de grade și se coace timp de 20 de minute. Înțepați pandișpanul fierbinte cu o scobitoare și ungeți-l cu caramel.
Pregătiți crema: turnați smântâna rece într-un bol adânc, adăugați zahărul pudră în porții și bateți cu un mixer până se formează vârfuri moi.
Adăugați crema de brânză în frișcă și amestecați cu un mixer.
Întindeți crema rezultată pe blatul de pandișpan și distribuiți-o uniform.
Pune prăjitura deoparte și pregătește glazura de ciocolată. Turnați zahărul, cacaoa, laptele și untul într-o cratiță, puneți-le la foc mediu și aduceți la fierbere (apoi lăsați-le să se răcească).
Întindeți glazura de ciocolată pe toată suprafața tortului și faceți dungi pe margini. Decorați partea de sus a tortului cu alune prăjite, caramel și ciocolată.
Prăjitura poate fi refrigerată timp de 1 oră sau feliată imediat și servită cu ceai.
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/malo-hto-znae-tsey-tort-snikers-yakyy-tane-v-roti-nezrivnyanne-poednannya-inhredientiv-v-odnomu-retsepti/