Retete de Mancaruri

Pui cu chiftele de cartofi la cuptor. Arată fenomenal, iar gustul este demn de cele mai bune restaurante!

 

 

Cele trei zodii care sunt capabile sa duca dreptatea pana in panzele albe

Ingrediente:

  • 400 g file de pui
  • 100 g praz
  • 300 g dovlecei
  • 6 căței de usturoi
  • 50 g untură de porc sau bacon
  • 150 ml smântână de gătit + 50 ml apă
  • aproximativ 100 de grame. brânză galbenă, cascaval
  • aproximativ 2 linguri de parmezan
  • puțină sare și piper
  • 1 lingură de pastă de tomate

Pentru piureul de cartofi:

  • 700 g cartofi
  • 2 linguri de cascaval ras sau brânză

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mai adâncă cu ulei, sotați carnea albă de pui tocată mărunt. Când este gătit, transferați-l din tigaie pe o farfurie și sotați prazul și usturoiul în același ulei.

Apoi adăugați dovleceii și slănina tocate, urmate de condimentele și smântâna de gătit. Când totul este fraged și sosul s-a evaporat, puneți puiul înapoi în sos și amestecați.

Transferă-l într-un vas termorezistent, apoi formează bile din piureul de cartofi și așează-le deasupra amestecului.

Pofta buna!

 

 Sursa