Ingrediente:
- Ceapă 500 g
- Morcovi 500 g
- Roșii 500 g
- Sfeclă roșie 1 kg
- Ardei gras 500 g
- Sare 2 linguri.
- Zahăr 3 linguri.
- 1 căpățână de usturoi
- Oțet 50 ml.
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Turn ulei într-o cratiță mare și o pun pe foc. Trimit ceapa, tocată mărunt, la călit până devine transparentă.
Adaug morcovii rași, amestec și prăjesc împreună câteva minute, până când morcovii se înmoaie.
Răsucesc roșiile într-o mașină de tocat carne, le adaug în cratiță și le fierb la foc mediu, amestecând.
Acum dau sfecla roșie pe răzătoarea mare și o adaug în tigaie. Amestec bine, fierb la foc mic încă 5-7 minute la foc mediu.
Tai ardeiul în bucăți mici, îl pun în tigaie, amestec, fierb la foc mic încă câteva minute. Adaug sare și zahăr, amestec și fierb la foc mic încă 5 minute.
Stoarc usturoiul printr-o presă în tigaie, adaug oțetul.
Amestec și fierb la foc mic încă câteva minute. Întregul dressing fierbe împreună timp de aproximativ 20-25 de minute de la începutul fierberii.
Luați tigaia de pe foc și turnați imediat în borcane sterilizate.
Închid cu capace, întorc cu susul în jos și acopăr cu prosoape până se răcește complet.
Pofta buna!