Aperitive si Gustari

Prepară ouă murate cu sfecla. O reţetă delicioasă şi foarte simplă

 

 

Prepară ouă murate cu sfecla. O reţetă delicioasă şi foarte simplă

 

Ingrediente:

  • 75 g sfecla rosie
  • 6 ouă mari;
  • 180 ml oţet alb;
  • 180 ml apă;
  • 1 lingurita boabe muştar;
  • 1 lingurita boabe piper;
  • 1 căţel de usturoi;
  • 1 foaie dafin.

Ouă murate – rețeta simplă de ouă marinate. Cum se prepară și cum se mănâncă - Știrile ProTV

Mod de preparare:

Curatam sfecla de coaja si o tocam.

Punem intr-o oala incapatoare sfecla, ceapa rosie tocata (cu tot cu coji), sarea, zaharul, apa si otetul.

Cand ajunge in punctul de fierbere, lasam compozitia sa fiarba 1-2 minute, apoi oprim focul.

Acoperim oala si o lasam sa se raceasca si sa se se infuzeze timp de 1 zi.

Ouăle se pun la fiert şi imediat cum apa dă în clocot se iau de pe foc şi se lasă 10 minute să stea în apă fierbinte. Apoi, se scot, se lasă la răcit şi se curăţă.

La foc mediu se pun apa, oţetul, boabele de muştar şi cele de piper şi se lasă la fiert. Când dau în clocot, se pun usturoiul pisat şi foaia de dafin şi se trage vasul de pe foc.

Decojim ouale si le punem intr-un borcan. Turnam deasupra zeama de sfecla strecurata (daca cumva mai este nevoie de lichid putem adauga otet de vin rosu).

Se pune capac şi, după răcire, se pune borcanul la frigider pentru 7 zile.

În momentul servirii, ouăle se scot cu o spumieră şi se taie felioare.

*putem pastra ouale murate la frigider pentru 1 luna.

Rețetă simplă de ouă murate, pentru platoul cu aperitive - CaTine.ro

Pofta buna!

oua de prepelita murate, oua de prepelita marinate, oua murate de prepelita

Sursa