Checuri

Prajitura Zi-Noapte, ca în copilărie. Din caietul vechi al mamei o reteta minunata, bicolora cu o crema delicioasa

 

 

Prajitura Zi-Noapte, ca în copilărie. Din caietul vechi al mamei o reteta minunata, bicolora cu o crema delicioasa

 

Astăzi vom pregăti o prăjitură din copilăria mea, „Zi-Noapte”. Aceasta este versiunea modernizată a rețetei mamei mele.

Prăjitura este alcătuită din două prăjituri: deschisă la culoare și neagră la culoare, iar crema este clasică, făcută din lapte condensat și unt.

Puteți alege orice cremă după gust, dar această opțiune este foarte gustoasă.

 

Ingrediente:

Blat 1

  • Ouă 4 buc.
  • Zahăr 180 g
  • Smântână 1 cană
  • Unt 100 g
  • Făină 130 g  
  • Cacao 2 linguri de 
  • Praf de copt 1,5 lingurițe

Blat 2

  • Ouă 3 buc.
  • Zahăr 4 linguri. linguri
  • Făină 4 linguri. linguri
  • Praf de copt 1 linguriță
  • Un vârf de cuțit de sare

Cremă:

  • Lapte condensat 320 g
  • Unt 200 g

 

Mod de preparare:

Începem cu pandișpanul cu smântână. Amestec toate ingredientele într-un bol mare: ouă, zahăr, smântână, unt înmuiat, făină, praf de copt și cacao pentru pandișpanul negru.

Este important să batem bine ouăle și zahărul, astfel încât amestecul să devină pufos, apoi prăjitura va ieși fragedă și aerisită.

Pun aluatul într-o formă și coac la 180 de grade timp de aproximativ 35 de minute, verificând dacă este copt cu o spatula de lemn.

 

Pentru o prăjitură ușoară, bat ouăle cu zahărul separat, adaug făina și praful de copt.

Tortul se dovedește a fi mai dens, dar foarte delicat la gust. Îl coc într-o formă separată.

În timp ce prăjiturile se răcesc, prepar o cremă din unt moale și lapte condensat fiert. Le mixez pur și simplu până se omogenizează.

Crema iese groasă și foarte gustoasă, fără exces de aer.

Asamblez prăjitura în forma în care am copt-o. Mai întâi, pun prăjitura închisă la culoare, o tai în jumătate, o ung cu cremă, pun prăjitura deschisă la culoare deasupra și o ung și cu cremă.

Las puțină cremă să acopere marginile.

Zdrobesc ultima prăjitură închisă la culoare cu mâinile sau într-un blender până o fac firimitură fină.
Nu o presez, o presar ușor deasupra prăjiturii și las puțină pentru margini.
Pun prăjitura la frigider peste noapte, astfel încât crema să se întărească bine și prăjiturile să se îmbibe.

 

A doua zi, scot cu grijă forma, presar marginile cu firimituri și servesc. Prăjitura iese foarte fragedă, umedă și parfumată.

Această rețetă este un adevărat clasic al copilăriei pe care toată lumea ar trebui să îl încerce.

 

Poftă bună!

 

 Sursa