
Ingrediente:
Făină – 100 de grame
Zahăr granulat – 100 de grame
Albușuri de ou – 6 bucăți
Gălbenușuri de ou – 3 bucăți
Fulgi de cocos – 80 de grame
Ciocolată albă
Smântână – 200 de grame
Lapte condensat – 100 de grame
Vanilie – după gust
Lapte – pentru înmuiere
Mod de preparare:
Turnați albușurile de ou într-un bol mare și bateți-le cu un mixer până devin pufoase și albe. Adăugați zahărul și continuați să bateți.

Apoi, încorporați treptat gălbenușurile de ou, fără a opri mixarea.

Adăugați treptat făina de grâu și amestecați ușor cu o spatulă.

Adăugați fulgii de cocos și amestecați.

Așezați pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și coaceți timp de 20 de minute la 160-170 de grade.

Turnați smântâna într-un bol și bateți. Adăugați laptele condensat și bateți. Adăugați vanilia și amestecați.

Tăiați marginile tortului finit și împărțiți-l în patru părți. Întindeți o parte, ungeți-o cu lapte și întindeți crema. Puneți ciocolata deasupra.

Acoperiți cu a doua prăjitură, ungeți cu lapte, întindeți cu cremă și presărați cu ciocolată.
Acoperiți cu al treilea strat de prăjitură, îmbibați cu lapte, ungeți cu cremă și presărați cu ciocolată.

Acoperiți cu al patrulea strat de prăjitură, ungeți cu lapte, smântână și presărați cu fulgi de cocos. Delicios!

Pofta buna!

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/ya-y-dosi-otrymuyu-podyaky-za-tsey-retsept-naynizhnishyy-desert-do-chayu/












