Desert Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Prăjitura Raffaello. Frumos, delicat și foarte gustos! Acesta este cel mai bun desert pe care l-am încercat vreodată!

 

 

Prăjitura Raffaello. Frumos, delicat și foarte gustos! Acesta este cel mai bun desert pe care l-am încercat vreodată!

 

Ingrediente:

Făină – 100 de grame
Zahăr granulat – 100 de grame
Albușuri de ou – 6 bucăți
Gălbenușuri de ou – 3 bucăți
Fulgi de cocos – 80 de grame
Ciocolată albă
Smântână – 200 de grame
Lapte condensat – 100 de grame
Vanilie – după gust
Lapte – pentru înmuiere

 

Mod de preparare:

Turnați albușurile de ou într-un bol mare și bateți-le cu un mixer până devin pufoase și albe. Adăugați zahărul și continuați să bateți.

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Apoi, încorporați treptat gălbenușurile de ou, fără a opri mixarea.

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Adăugați treptat făina de grâu și amestecați ușor cu o spatulă.

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Adăugați fulgii de cocos și amestecați.

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Așezați pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și coaceți timp de 20 de minute la 160-170 de grade.

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Turnați smântâna într-un bol și bateți. Adăugați laptele condensat și bateți. Adăugați vanilia și amestecați.

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Tăiați marginile tortului finit și împărțiți-l în patru părți. Întindeți o parte, ungeți-o cu lapte și întindeți crema. Puneți ciocolata deasupra.

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Acoperiți cu a doua prăjitură, ungeți cu lapte, întindeți cu cremă și presărați cu ciocolată.

Acoperiți cu al treilea strat de prăjitură, îmbibați cu lapte, ungeți cu cremă și presărați cu ciocolată.

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Acoperiți cu al patrulea strat de prăjitură, ungeți cu lapte, smântână și presărați cu fulgi de cocos. Delicios!

Încă primesc complimente pentru această rețetă: cel mai delicat desert pentru ceai.

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/ya-y-dosi-otrymuyu-podyaky-za-tsey-retsept-naynizhnishyy-desert-do-chayu/