Ingrediente:
- Unt – 50 g;
- Zahăr – 50 g;
- Ouă – 2 buc.;
- Sare – un vârf de cuțit;
- Făină – 130 g;
- Praf de copt – 1 linguriță.
umplutură:
- Fructe de pădure – 300 g;
- Smântână – 500 g;
- Zahăr – 150 g;
- Apă – 100 ml;
- Gelatină – 10 g.
Mod de preparare:
Într-un bol, combinați untul și zahărul și bateți până obțineți o compoziție pufoasă.
Combinați făina cu praful de copt, încorporați-o în amestecul de ouă și unt.
Frământați un aluat elastic și moale, puneți-l pe o tavă de copt (30×20 cm) acoperită cu hârtie de copt.
Întindeți aluatul uniform pe fund, coaceți la 180 de grade timp de 10-15 minute.
În acest timp, combinați gelatina cu apa fierbinte.
Turnați zahărul în smântână, amestecați cu un tel până se dizolvă boabele de nisip.
Turnați gelatina în smântână, adăugați fructele de pădure și turnați amestecul pe prăjitură.
Puneți plăcinta la frigider timp de 4 ore, până se întărește.
Aceasta este o plăcintă cu fructe de pădure ușor de făcut.
Este un bun înlocuitor pentru prăjiturile și plăcintele cumpărate din magazin.
Pofta buna!