Ingrediente:
Aluat:
- 4 albușuri de ou
- 120g zahăr
- 4 gălbenușuri de ou
- 30 ml ulei vegetal
- 40 ml suc de lămâie
- 120 g făină
- 4 g praf de copt
Alte:
- dulceață de zmeură – pentru tartinare
Cremă:
- 400 g cremă de brânză
- 80 g zahăr pudră
- 10 g zahăr vanilat
- 200 ml frișcă pentru frișcă (33-36%)
Decor:
- crenguțe de cimbru și semințe de rodie
Mod de preparare:
1. Aluat: Turnați albușurile de ou într-un bol și bateți-le până devin spumoase. Adăugați treptat zahărul în timp ce bateți, bătând până când zahărul se dizolvă și se formează vârfuri moi.
2. Apoi, turnați gălbenușurile de ou în bol, adăugați uleiul vegetal, sucul de lămâie și, în final, în 2 etape, adăugați făina cernută cu praful de copt – amestecați tot timpul cu un tel și aluatul neted este gata!
3. Turnați aluatul rezultat pe o tavă de copt de 20 cm tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la 160 °C, până se rumenește.
După coacere, lăsați aluatul să se răcească și tăiați stratul superior, păstrându-l pentru decorarea finală.
4. Apoi, tăiați aluatul în 3 părți egale, așezați prima parte a aluatului pe o farfurie și ungeți-o cu dulceață de zmeură.
5. Cremă: Puneți brânza de vaci într-un bol mare, presărați-o cu zahăr pudră și asezonați-o cu zahăr vanilat – bateți cu un tel și adăugați treptat smântâna în timp ce bateți cu un tel.
Veți obține o cremă frumos pufoasă, pe care o puteți transfera într-un poș de decorat.
6. Folosind un poș de ornat, întindeți crema pe aluatul acoperit cu marmeladă din inel, întindeți-o bine, neteziți-o și acoperiți cu a doua bucată de aluat, pe care ați uns-o și cu dulceață de zmeură.
Repetați procesul încă o dată, terminați cu crema de tartă și dați la frigider timp de 4 ore pentru a se întări.
7. După 4 ore, scoateți prăjitura din frigider, îndepărtați cornișa și întindeți crema rămasă pe părțile laterale ale prăjiturii, care sunt decorate cu nisip fin de la suprafața aluatului măcinat.
8. Decorați crema la suprafață cu crenguțe de cimbru și semințe de rodie.
Servește-l cu dragoste, gust minunat și grație.
Pofta buna!