Torturi

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone, un deliciu pentru zilele festive în familie!

 

 

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone, un deliciu pentru zilele festive în familie!

Ingrediente: 

Aluat:

  • 4 albușuri de ou
  • 120g zahăr
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 30 ml ulei vegetal
  • 40 ml suc de lămâie
  • 120 g făină
  • 4 g praf de copt

Alte:

  • dulceață de zmeură – pentru tartinare

Cremă:

  • 400 g cremă de brânză
  • 80 g zahăr pudră
  • 10 g zahăr vanilat
  • 200 ml frișcă pentru frișcă (33-36%)

Decor:

  • crenguțe de cimbru și semințe de rodie

 

Mod de preparare:

1. Aluat: Turnați albușurile de ou într-un bol și bateți-le până devin spumoase. Adăugați treptat zahărul în timp ce bateți, bătând până când zahărul se dizolvă și se formează vârfuri moi.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

2. Apoi, turnați gălbenușurile de ou în bol, adăugați uleiul vegetal, sucul de lămâie și, în final, în 2 etape, adăugați făina cernută cu praful de copt – amestecați tot timpul cu un tel și aluatul neted este gata!

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

3. Turnați aluatul rezultat pe o tavă de copt de 20 cm tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la 160 °C, până se rumenește.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

După coacere, lăsați aluatul să se răcească și tăiați stratul superior, păstrându-l pentru decorarea finală.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

4. Apoi, tăiați aluatul în 3 părți egale, așezați prima parte a aluatului pe o farfurie și ungeți-o cu dulceață de zmeură.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

5. Cremă: Puneți brânza de vaci într-un bol mare, presărați-o cu zahăr pudră și asezonați-o cu zahăr vanilat – bateți cu un tel și adăugați treptat smântâna în timp ce bateți cu un tel.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

Veți obține o cremă frumos pufoasă, pe care o puteți transfera într-un poș de decorat.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

6. Folosind un poș de ornat, întindeți crema pe aluatul acoperit cu marmeladă din inel, întindeți-o bine, neteziți-o și acoperiți cu a doua bucată de aluat, pe care ați uns-o și cu dulceață de zmeură.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

Repetați procesul încă o dată, terminați cu crema de tartă și dați la frigider timp de 4 ore pentru a se întări.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

7. După 4 ore, scoateți prăjitura din frigider, îndepărtați cornișa și întindeți crema rămasă pe părțile laterale ale prăjiturii, care sunt decorate cu nisip fin de la suprafața aluatului măcinat.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

8. Decorați crema la suprafață cu crenguțe de cimbru și semințe de rodie.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

Servește-l cu dragoste, gust minunat și grație.

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

Pofta buna!

 

Prăjitură delicioasă cu zmeură, straturi, brânză de vaci și cremă de mascarpone

 Sursa