
Ingrediente:
pandișpan:
- 10 albușuri de ou,
- un praf de sare,
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 cană de zahăr,
- 1 cană de făină de grâu
- 1 cană de semințe de mac uscate
- 100 g unt topit
masa de mere:
- 1,5 kg de mere,
- 100 g coajă de portocală confiată
- 2 jeleuri de portocale
masa de cocos:
- 2 căni de lapte,
- 3 linguri de făină de grâu,
- 1 gălbenuș de ou,
- 6 linguri de fulgi de cocos,
- 2 linguri de migdale măcinate
- 3/4 cană zahăr pudră,
- 200g unt
Mod de preparare:
Începeți cu pandișpanul: bateți albușurile de ou cu un praf de sare.
După ce s-au întărit, adăugați treptat zahărul și bateți încă câteva minute.
Apoi adăugați untul topit și răcit și amestecați scurt până se omogenizează.
Cerneți făina și praful de copt, apoi adăugați semințele de mac.
Amestecați cu o lingură de lemn în loc de robot de bucătărie.
Transferați amestecul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și ungeți marginile cu unt și presărați cu făină.
Folosiți o tavă de copt de 24×28 cm.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 170°C (350°F) timp de aproximativ 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în tavă iese curată.
Lăsați să se răcească.
Într-o cratiță, aduceți o cană de lapte la fierbere.
În a doua cană, combinați făina, fulgii de cocos, migdalele și gălbenușul de ou.
Turnați amestecul în laptele care fierbe la foc mic. Gătiți, amestecând constant, până când fierbe și se îngroașă.
Apoi, opriți focul și lăsați să se răcească.
Curățați merele de coajă și dați-le pe răzătoarea grosieră.
Puneți-le într-o oală și adăugați coaja de portocală rasă.
Fierbeți la foc mic câteva minute (aproximativ 5-10).
După ce dau în clocot, opriți focul și adăugați… 2 jeleuri de portocale. Amestecați bine până se dizolvă și lăsați deoparte să se răcească.
După ce totul s-a răcit, putem face crema.
Folosind un robot de bucătărie, mixați untul înmuiat și zahărul pudră, apoi adăugați amestecul de budincă câte o lingură pe rând.
Mixați până la omogenizare.
Scoateți prăjitura din tavă, îndepărtați hârtia de copt și tăiați-o în două jumătăți.
Puneți prima jumătate în tavă și întindeți peste ea amestecul de mere care a îngroșat.
Neteziți-l. Apoi, întindeți jumătate din crema de cocos peste mere.
Așezați a doua jumătate a pandișpanului deasupra și întindeți crema rămasă.
Puneți aluatul la frigider peste noapte – cel mai bine este să îl tăiați a doua zi.
Pofta buna!














