
Ingrediente:
Gălbenușuri de ou – 4 buc.;
Zahăr – 50 g;
Amidon de porumb – 30 g;
Lapte – 300 ml;
Zahăr vanilat – 1 linguriță;
Unt – 180 g;
Coniac – 1 lingură.
Albușuri de ou – 220 g;
Sare – un vârf de cuțit;
Zahăr – 220 g;
Nuci – 220 g;
Dulceață de caise – 2 linguri;
Ciocolată albă – 140 g;
Smantană – 70 ml;
Ciocolată neagră – 20 g;
Petale de migdale.
Mod de preparare:
Pentru cremă, amestecați gălbenușurile cu zahărul și amidonul, amestecați și adăugați treptat laptele.
Aduceți amestecul omogen la o consistență groasă într-o cratiță, amestecând constant.
Puneți baza de cremă într-un recipient separat, amestecați cu zahărul vanilat, amestecați.
Lăsați baza de cremă sub celofan să se răcească la temperatura camerei.
Măcinați nucile într-un blender. Pentru turte, amestecați sarea cu albușurile de ou într-un bol separat și bateți până obțineți o compoziție pufoasă.
Adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat, bateți până obțineți vârfuri ferme și lucioase timp de 5-6 minute.
Turnați nucile tocate în albușuri, amestecați.
Întindeți prăjituri rotunde din această masă pe bucăți de hârtie de copt, coaceți fiecare separat la 160 de grade timp de 25 de minute.

Bateți ușor untul moale, adăugați treptat smantană. Bateți ingredientele până devine cremoasă.
Ungeți fiecare tort cu cremă, așezați-le una peste alta și asamblați tortul.

Ungeți partea de sus a tortului cu dulceață de caise, puneți tortul la frigider pentru o jumătate de oră.
Amestecați laptele fierbinte cu ciocolata albă tocată și acoperiți partea de sus a tortului cu el.

Topiți ciocolata neagră și faceți un model pe tort.
Lăsați tortul la frigider timp de 2-3 ore, apoi scoateți inelul de patiserie și acoperiți părțile laterale ale tortului cu crema rămasă.
Decorați părțile laterale ale tortului cu petale de migdale. Rezultă un tort delicios și frumos pentru masa festivă.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/smachnyy-tort-esterhazi-z-myhdalnym-boroshnom/












