Torturi

Prăjitură cu mere, fără coacere, cu o aromă minunată de scorțișoară și multă frișcă deasupra! Delicios și superb!

 

 

Prăjitură cu mere, fără coacere, cu o aromă minunată de scorțișoară și multă frișcă deasupra! Delicios și superb!

 

Ingrediente:

 blat:

  • 350 g de biscuiți de uz casnic
  • 150g unt
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 4 linguri de suc de mere
  • 1 linguriță de scorțișoară

  umplutură:

  • 5  mere rase
  • 2 gutui rase
  • 2 linguri de apă
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară

În partea de sus:

  • 300 ml frișcă
  • 2 pliculețe de fixator din spumă
  • 140 g ciocolată albă
  • 10 fursecuri cu ciocolată
  • 1 lingură de pudră de cacao neîndulcită (după gust)
  • bomboane de ciocolata

 

Mod de preparare: 

Rupeți biscuiții în bucăți mici.

Amestecați untul cu zahărul și scorțișoara măcinată până devine pufos și amestecați cu biscuiții macinati fin, adăugați sucul de mere. 

Când aveți o masă, neteziți-o într-o formă de tort cu pereți detașabili și puneți-o la frigider până când umplutura este gata.

Merele curatate de coaja. Gutuile se dau cu tot cu coaja prin răzătoare, pentru o aroma deosebita.

Puneți merele rase într-un bol, adăugați apa, zahărul și scorțișoara, apoi fierbeți la foc mic timp de 5-10 minute.

Trebuie sa aiba o consistenta de jeleu. Se dau la racit.

Apoi așezați-le pe blatul de biscuiți. Bateți spuma, adăugați zahărul pudră și ciocolata albă ruptă bucăți.

Tort Diplomat cu mere si gutui

Neteziți-o deasupra tortului, apoi presărați cu pudră de cacao și apăsați biscuiții.

Puneți-i la frigider pentru o oră și îi puteți felia.

 

Poftă bună!

 

Tort Diplomat cu mere si gutui

 Sursă