
Ingrediente:
blat:
- 350 g de biscuiți de uz casnic
- 150g unt
- 3 linguri de zahăr brun
- 4 linguri de suc de mere
- 1 linguriță de scorțișoară
umplutură:
- 5 mere rase
- 2 gutui rase
- 2 linguri de apă
- 3 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
În partea de sus:
- 300 ml frișcă
- 2 pliculețe de fixator din spumă
- 140 g ciocolată albă
- 10 fursecuri cu ciocolată
- 1 lingură de pudră de cacao neîndulcită (după gust)
- bomboane de ciocolata
Mod de preparare:
Rupeți biscuiții în bucăți mici.
Amestecați untul cu zahărul și scorțișoara măcinată până devine pufos și amestecați cu biscuiții macinati fin, adăugați sucul de mere.
Când aveți o masă, neteziți-o într-o formă de tort cu pereți detașabili și puneți-o la frigider până când umplutura este gata.
Merele curatate de coaja. Gutuile se dau cu tot cu coaja prin răzătoare, pentru o aroma deosebita.
Puneți merele rase într-un bol, adăugați apa, zahărul și scorțișoara, apoi fierbeți la foc mic timp de 5-10 minute.
Trebuie sa aiba o consistenta de jeleu. Se dau la racit.
Apoi așezați-le pe blatul de biscuiți. Bateți spuma, adăugați zahărul pudră și ciocolata albă ruptă bucăți.

Neteziți-o deasupra tortului, apoi presărați cu pudră de cacao și apăsați biscuiții.
Puneți-i la frigider pentru o oră și îi puteți felia.

Poftă bună!














