
Numele „Lapte de pasăre” datează din antichitate. Înseamnă ceva atât de rar încât este considerat magic, minunat.
Adică, desertul este atât de rafinat încât este unic.
Ideea pentru această prăjitură a pornit de la bomboanele „Lapte de pasăre” care au apărut în 1967.
Apoi a fost creat un nou tip de sufleu – topit, fraged și elastic. Mai târziu, ideea a fost implementată cu o prăjitură, acest lucru s-a întâmplat în 1978.
Desertul a devenit instantaneu o senzație. În restaurante, această prăjitură era servită în porții.
Acum poți face chiar tu acasă prăjitura „Lapte de pasăre”
Ingrediente:
ouă – 4 buc.;
zahăr vanilat – 1 linguriță;
unt – 130 g;
sare – un vârf de cuțit;
zahăr – 200 g;
făină – 150 g;
praf de copt – 15 g;
cacao – 2 linguri;
lapte – 1 lingură.
sufleu cu cremă:
lapte – 600 ml;
griș – 100 g;
unt – 150 g;
zahăr vanilat – 1 linguriță;
zahăr – 200 g;
suc și coajă de lămâie.
crema de unt:
unt – 200 g;
lapte condensat – 400 g.
glazură:
ciocolată – 150 g;
cremă – 150 ml.
Mod de preparare:
Turnați laptele într-o cratiță cu pereți mari, adăugați zahărul, zahărul vanilat și grișul, amestecați.
Fierbeți amestecul până se îngroașă, apoi puneți-l într-un bol separat. Adăugați untul moale în cremă, amestecați.
Lăsați crema să se răcească, între timp pregătiți prăjiturile.
Bateți ouăle cu sare și zahăr până devin pufoase.
Turnați untul topit în amestecul de ouă, adăugați zahărul vanilat, cerneți făina și praful de copt, amestecați.
Împărțiți aluatul în două părți egale.
Puneți o parte din aluat într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți pandișpanul la 180 de grade timp de 15 minute.
Cerneți cacaoa în aluatul rămas, turnați laptele și amestecați.
Așezați aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți în același mod.
Pentru crema de unt, amestecați untul cu laptele condensat și bateți cu un mixer.
Dacă doriți, puteți adăuga zahăr vanilat în cremă.
Bateți sufleul de cremă, adăugați coaja și sucul de lămâie și amestecați.
Împărțiți blatul de pandișpan cu ciocolată și vanilie în jumătate, obținând 4 blaturi.
Întindeți crema de unt pe blatul de ciocolată și acoperiți-l cu blatul de vanilie.
Așezați sufleul cu cremă peste blatul de vanilie și acoperiți-l cu blatul de ciocolată.

Ungeți tortul de ciocolată cu cremă de unt, acoperiți cu tort de vanilie. Pentru glazură, amestecați ciocolata cu frișca fierbinte.
Turnați glazura peste tort. Puteți folosi cacao în loc de ciocolată.
Trebuie să amestecați 4 linguri de cacao cu 100 g de zahăr și 100 ml de lapte. Aduceți laptele cu cacao aproape de fierbere, adăugați untul.
Lăsați prăjitura la frigider timp de 8 ore.
Rezultatul este o prăjitură delicioasă și fragedă, cu lapte de pasăre.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tort-ptashyne-moloko-za-starym-retseptom-charivnyy-smak-dytynstva/











