Creme si Budinci

Prăjitură cu cremă delicioasă de vanilie si dulceată de căpșuni, este răcoritoare, usor de făcut și nu necesită cuptor

 

 

Prăjitură cu cremă delicioasă de vanilie si dulceată de căpșuni, este răcoritoare, usor de făcut și nu necesită cuptor

 

Ingrediente:

Bază

fursecuri – 200 g
unt – 120 g

 crema

zahăr – 120 g
făină – 3 linguri.
amidon – 3 linguri.
lapte – 125 ml
lapte praf – 75 g
cremă de brânză – 125 g
iaurt alb – 120 g
zahăr vanilat – 1 linguriță

glazura 

căpșuni – 500 g
zahăr – 4 linguri.
jeleu de căpșuni – 2 linguri.
amidon – 1 lingură.
suc de lămâie – 1 linguriță

 

Mod de preparare:

Zdrobește fursecurile până le faci pudră, amestecă-le cu untul topit și frământă aluatul, pe care îl vei folosi pentru a umple fundul formei.

Notă: Aplatizați aluatul folosind o lingură sau fundul plat al unui pahar și puneți marginea în frigider.

Tort cu cremă, fără coacere, și căpșuni

În timp ce prăjitura cu biscuiți și unt se răcește, pregătiți umplutura.

Cema

Într-o cratiță, combinați zahărul cu făina, amidonul de porumb, laptele și laptele praf.

După ce s-au combinat, încălziți amestecul la foc mic timp de 1-2 minute, până se îngroașă.

Apoi adăugați crema de brânză, iaurtul și zahărul vanilat în amestec.

Amestecați totul din nou, încălziți încă aproximativ 1 minut și luați amestecul de pe foc.

Notă: Turnați umplutura încă caldă pe corpul răcit și neteziți cu o spatulă de cauciuc.

Puneți folie alimentară în jurul marginii prăjiturii, apoi puneți-o înapoi la frigider pentru ca umplutura să se întărească complet.

 

Tort cu cremă, fără coacere, și căpșuni

Sfat: Așezați folia peste umplutură astfel încât să o atingă direct. Acest lucru va împiedica formarea unei cruste la suprafață.

Glazura.

Spălați căpșunile, îndepărtați verdețurile și tăiați-le în jumătate.

Mixați jumătate din căpșuni cu un blender de imersie până obțineți o compoziție omogenă, apoi amestecați într-o cratiță cu zahărul, jeleul de căpșuni și amidonul.

Încălziți amestecul la foc mic timp de 1-2 minute, până se omogenizează.

Apoi adăugați căpșunile tocate rămase în tigaie cu sucul de lămâie și gătiți timp de 2 minute.

Notă: Transferați amestecul de căpșuni într-un bol și lăsați-l să se răcească.

Apoi, întindeți glazura de căpșuni peste umplutura înghețată de pe margine și puneți desertul la frigider pentru 2 ore.

Tort cu cremă, fără coacere, și căpșuni

Notă: Serviți prăjitura cu cremă și căpșuni tăiată in bucăți.

 

Poftă bună!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/kremovyy-tort-bez-vypichky-z-polunytseyu/