Torturi

Prăjitura cu cremă de unt și ananas este o combinație de tandrețe, prospețime și o notă de exotism, bucățile de ananas adaugă un accent luminos și răcoritor

 

 

Prăjitura cu cremă de unt și ananas este o combinație de tandrețe, prospețime și o notă de exotism, bucățile de ananas adaugă un accent luminos și răcoritor

 

Această prăjitură este perfectă pentru cei care apreciază un echilibru de arome – dar moderat de dulce, cu o acrișoare plăcută și o notă tropicală.

Datorită ananasului, desertul rămâne ușor și aerisit, chiar și cu o structură consistentă.

Acest tort este o alegere excelentă pentru zile de naștere, vacanțe de vară, petreceri.

Versatilitatea sa îl face un favorit atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Ingrediente:

ouă – 5 buc.;
zahăr – 200 g;
sare – un vârf de cuțit;
lapte – 120 ml;
ulei de floarea soarelui – 80 ml;
făină – 200 g;
cacao – 40 g;
praf de copt – 10 g.

cremă:

smântână 33% – 400 ml;
smântână – 300 g;
zahăr – 100 g;
zahăr vanilat – 8 g;
ananas din conservă;
nuci;
cireașă.

 

Mod de preparare:

Amestecați făina cu cacaoa și praful de copt și combinați ouăle cu zahărul și sarea, bateți până se albesc.

Turnați uleiul și laptele în amestec, continuați să amestecați.

Cerneți făina cu cacaoa și praful de copt în amestecul de ouă, frământați un aluat gros.

Turnați aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, coaceți la 170 de grade timp de 25 de minute.

Decupează un cerc uniform din pandișpan folosind o farfurie sau un capac. Tăiază pandișpanul rămas în bucăți mici.

Pentru cremă, combinați zahărul și smântâna și bateți până se întărește.

Adăugați smântâna în amestec, turnați zahărul vanilat și amestecați totul.

Acoperiți un recipient adânc cu folie alimentară, întindeți fundul cu cremă.

Ungeți fiecare bucată de biscuite cu cremă și așezați primul strat pe fundul recipientului.

Acoperiți stratul de pandișpan cu cireșe. În mod similar, întindeți al doilea strat, acoperindu-l cu ananas din conservă tocat.

Asta e ceva nou. Un tort de ziua de naștere cu cremă de unt și ananas.

Tocați nucile și presărați-le peste stratul de ananas. Apoi întindeți crema peste strat și acoperiți cu o prăjitură rotundă.

Acoperiți bine prăjitura cu folie alimentară și puneți prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.

Întoarceți recipientul cu susul în jos, scoateți prăjitura și îndepărtați toată folia alimentară.

Asta e ceva nou. Un tort de ziua de naștere cu cremă de unt și ananas.

Acoperiți partea de sus a tortului cu cremă și lăsați-l la frigider timp de 15 minute pentru a se stabiliza.

Tortul finit poate fi acoperit cu glazură de ciocolată sau decorat cu fructe. Rezultă un tort festiv destul de simplu.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tse-schos-nove-svyatkovyy-tort-z-vershkovym-kremom-ta-ananasamy/