Rulourile cu cremă sunt un desert rafinat și atractiv care a cucerit inimile pofticioșilor din întreaga lume.
Confortabile, ușoare, uneori chiar aerisite, acestea devin nu doar o adevărată decorațiune a mesei, ci și o sursă de inspirație pentru bucătarii amatori și profesioniști.
Rulourile cu cremă pot fi făcute dintr-o varietate de variante de aluat, iar umplutura cu cremă poate include o varietate de arome, de la vanilie clasică la combinații originale de ciocolată sau fructe.
Baza ruloului este de obicei aluat de biscuiți, care, datorită ușurinței și flexibilității sale, permite rularea ușoară a acestuia cu umplutura.
Biscuitul creează o textură aerisită care, combinată cu crema, oferă o plăcere incredibilă la fiecare îmbucătură.
Ingrediente:
- gălbenuș de ou – 5 buc.;
- albușuri de ou – 3 buc.;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr – 80 g;
- vanilie – un vârf de cuțit;
- ulei vegetal – 2 linguri;
- apă – 50 ml;
- făină – 120 g.
cremă:
- smântână – 300 g;
- lapte condensat – 100 g;
- nuci;
- căpșună;
- banană.
Mod de preparare:
Albușurile de ou se amestecă cu sarea și se bat cu un mixer până se formează o spumă ușoară, apoi se adaugă 40 de grame de zahăr și se continuă baterea până se combină pufoase.
Adăugați 40 de grame de zahăr și vanilie peste gălbenușuri și bateți până când compoziția devine puțin mai ușoară.
Apoi, turnați ulei vegetal și apă în gălbenușuri și amestecați. Cerneți făina în amestec și frământați aluatul.
Adăugați o lingură de albușuri de ou în aluat și amestecați. Apoi, puneți aluatul în amestecul de proteine și amestecați ușor.
Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt, așezați aluatul pe suprafață și coaceți-l la 180 de grade timp de 10-12 minute.
Pentru cremă, bateți laptele condensat cu smântâna.
Împărțiți blatul în dreptunghiuri mici, puneți crema în fiecare și întindeți-o pe suprafață.
Tocați mărunt căpșunile și banana și așezați-le pe marginea fiecărui dreptunghi.
Înfășurăm umplutura și crema în interiorul biscuiților.
Înmuiați marginile fiecărei rulouri într-o farfurie cu nuci tocate.
De asemenea, puteți topi ciocolată și o puteți stropi peste chifle pentru a decora desertul. Se dovedește a fi un desert foarte gustos și dulce pentru orice sărbătoare.
Pofta buna!