Remedii naturiste

Planta care face minuni in lupta cu cancerul de colon, cancerul stomacal, gastrita, ulcer si infectiile intestinale, şocuri emoţionale, insomnii, coşmaruri, depresii

 

 

 

 

Obligeana este cu adevarat o plata planta minune, fiind benefica in rezolvarea unor probleme de sanatate precum: gastrita , ulcer , colon, cancer la colon si stomac, infectii intestinale. Este o planta acvatica, aromatica, adesea se dezvolta pe malul apelor linistite, pe langa balti.

Radacina oligeanei este un remediu si un calmant pentru sistemul nervos si cel cardiovascular, pentru curatirea intestinului de mucozitati si a stomacului cu secretii abundente, pentru metabolism scazut, lenevie intestinala, hidropizie, balonari stomacale si intestinale, colici, dereglari articulare si artrita, diaree, ulcer stomacal, hiperaciditate gastrica, anemie, stari de greata si de voma, cazuri de tulburari cronice de digestie.

De asemena, radacina de obligeana permite formarea pepsinei, stimuland astfel digestia si regland acidul gastric, ai asigurand o functionare buna a veziculei biliare.

Ceaiul de obligeana ( se folosesc doar radacinile) se prepara doar la rece – se lasa sa stea la macerat de cu seara in apa rece – la o cana de 200g de apa – 1 lingura de radacini de obligeana tocate.

-dimineata se strecoara si se incalzeste putin.

– din aceasta cana de 200g trebuie sa beti din ea treptat pe parcursul intregii zile – 6 inghitituri – una la 3h.

– a nu se depasii doza de 200g / zi

– ajuta rapid calmand durerea de stomac

– colonul se va vindeca urmand cura cu obligeana 4-8 sapt.

– se gaseste de cumparat de la toate plafarurile.

– obligeana creste in zonele mlastinoase – pe langa lacuri sau balti.

– obligeana trateaza cu succes orice tip de cancer.

Tratamente naturiste cu obligeană. Cum se foloseşte „Trestia mirositoare”

După ce obligeana a fost recoltată, se spală cu apă rece şi apoi se curăţă de coajă. Tăiaţi bucăţi de circa opt centimetri şi lăsaţi-le la uscat în încăperi calde. Pentru a rezista cât mai mult, păstraţi rizomii uscaţi în saci de pânză.

Tratamente naturiste cu obligeană, folosite din Antichitate

Această plantă are proprietăţi miraculoase şi armonizează planul mental cu cel fizic, motiv pentru care este folosită, cu succes, în depresii, tulburări psihice, psihoze şi insomnii, dar şi în afecţiuni precum ulcerul, diabet, sinuzite, reumatism sau chiar cancerul. Spectrul de acţiune al acestor tratamente naturiste cu obligeană este foarte larg, afecţiunile de mai sus fiind doar câteva dintre cele vindecate cu succes de „trestia mirositoare”.

Tratamente naturiste cu obligeană – pentru cancer

Obligeana este foarte utilă, în cazul cancerului, după extirparea tumorilor maligne. Are cel mai bun efect după cancerul la colon sau cel cu extindere spre ficat, pancreas, splină, uter, plămâni şi sân.

În aceste cazuri, se ia câte o cană de infuzie (sau de macerat la rece) dimineaţa, înainte de masă, şi seara, timp de trei luni şi revine apoi după o pauză de o lună.

La cancerul de stomac, aceste tratamente naturiste cu obligeană au efect şi mai puternic dacă infuziile sunt amestecate cu coada şoricelului şi urzică vie.

Tratamente naturiste cu obligeană – pentru stomacul leneş

Obligeana are foarte multe proprietăţi asupra bolilor de stomac sau a celor digestive: gastrite, ulcere, pancreatite, constipaţii. În cazul acestor tratamente naturiste cu obligeană, este indicată atât tinctura (câte 30 de picături, de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni), dar şi infuzia (rizomi uscaţi lăsaţi la infuzat 15 minute).

Acţiunea depurativă şi antitoxică face ca obligeana să ducă la o curăţare rapidă a stomacului şi a intestinelor.

Tratamente naturiste cu obligeană – pentru sistemul nervos

Toate aceste tratamente naturiste cu obligeană au un efect extraordinar şi asupra sistemului nervos. De ani de zile, obligeana se foloseşte, în fitoterapie, pentru epilepsie, şocuri emoţionale, insomnii, coşmaruri, depresii, anxietate şi în alte tulburări psihice.

În aceste cazuri, obligeana poate fi consumată sub formă de infuzii, pulbere uscată, tincturi sau chiar cataplasme (pentru durerile de cap).

 

 Sursa: De Sanatate