Ingrediente:
- Făină – 400 g;
- Unt – 170 g;
- Ouă – 2 buc.;
- Zahăr – 150 g;
- Praf de copt – 10 g;
- Sare – un vârf de cuțit.
Mod de preparare:
Turnați zahărul și sarea într-un bol cu unt și bateți cu un mixer timp de 2-3 minute.
Spargeți ouăle în amestec și amestecați.
Cerneți ⅔ din făină și praful de copt în amestec și frământați aluatul.
Turnați făina rămasă în aluat și frământați până când nu mai rămân cocoloașe.
Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt, puneți jumătate din aluat pe fund și distribuiți-l uniform pe fund.
Puneți dulceața peste aluat și întindeți-o pe suprafață.
Pe hârtie de copt, întindeți a doua parte a aluatului într-un strat egal cu suprafața tăvii.
Acoperiți partea de sus a gemului cu al doilea strat și sigilați marginile.
Coaceți plăcinta la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Această plăcintă va fi delicioasă atât caldă, cât și rece. Puteți folosi orice dulceață doriți pentru umplutură.
Pofta buna!