
Această formă de coacere permite umpluturii să nu se ascundă în interior, ci să se coacă direct la suprafață, formând o crustă apetisantă.
Carnea, odată coaptă, își dă sucul aluatului, făcându-l deosebit de gustos și bogat.
Plăcintele deschise sunt adesea făcute cu carne tocată de vită, porc sau pui, uneori cu ceapă, ierburi aromatice, condimente și chiar legume adăugate pentru aromă.
Acest fel de mâncare este convenabil de servit ca prânz casual sau ca o delicatesă la ora ceaiului.
Ingrediente:
Lapte – 200 ml;
Sare – 1 linguriță;
Drojdie – 7 g;
Zahăr – 1 lingură;
Ou – 1 buc.;
Ulei de floarea soarelui – 3 linguri;
Făină – 400 g.
umplutură:
Carne tocată – 350 g;
Ceapă – 1 buc.;
Ardei gras – 1 buc.;
Sare – ½ linguriță;
Brânză – 100 g. cascaval
Mod de preparare:
Turnați sarea, zahărul și drojdia în laptele cald, adăugați albușul de ou și amestecați.
Turnați făina în lapte și frământați un aluat moale și elastic, lăsați-l timp de 20 de minute sub folie de celofan.
Dai ceapa pe răzătoarea din carnea tocată, adaugă ardei gras și sare și formează bile mici.
Întinde aluatul și împarte-l în tot atâtea bucăți câte chiftele ai făcut.
Formați chifle din aluat și așezați-le într-o tavă de copt unsă cu ulei și acoperiți-le cu folie alimentară.
Lăsați bilele de aluat în formă timp de 15 minute.
Apoi, faceți o adâncitură în fiecare bilă de aluat cu degetele. Așezați bilele de carne tocată în adâncitură, apăsându-le ușor.

Ungeți aluatul cu gălbenuș de ou și coaceți plăcintele la 180 de grade timp de 35 de minute.

Presărați plăcintele finite cu brânză rasă și gătiți la cuptor încă 5 minute.

Rezultatul este aceaste plăcinte aromate și delicioase cu carne și brânză și ușor de preparat.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/navchyla-vsih-podruh-tak-hotuvaty-pyrizhky-krutishi-chym-bilyashi-ta-chebureky/












